The Hobbit The Battle of the Five Armies bioscoop Assen

DELEN

The Battle of the Five Armies van Oscar winnaar Peter Jackson is de derde film van een trilogie gebaseerd op het nog steeds immens populaire meesterwerk The Hobbit van J.R.R. Tolkien.

The Hobbit ‘The Battle of the Five Armies’ is het epische slot van de avonturen van Bilbo Balings, Thorin Eikenschild en het dwergengezelschap. Na het heroveren van hun thuisland op de draak Smaug, heeft het gezelschap ongewild een dodelijke kracht op de wereld losgelaten. Smaug richt nu zijn vurige wraak op de weerloze mannen, vrouwen en kinderen van Meerstad. Gedreven door de obsessie zijn schat te heroveren, is Thorin bereid vriendschap en eer op te offeren en dwingt hij Bilbo tot een haast onmogelijk en gevaarlijk besluit. Maar er liggen nog grotere gevaren op de loer. Slechts gezien door de tovenaar Gandalf, stuurt de grote vijand Sauron zijn Orks-legioenen naar de Eenzame Berg. Terwijl de duistere krachten zich bundelen, worden de dwergen, elfen en mensen voor de keuze gesteld: verenigen of vernietigd worden. Bilbo moet vechten voor zijn leven en dat van zijn vrienden in het epische gevecht van de vijf legers, waarbij de toekomst van Midden-aarde op het spel staat.

The Hobbit The Battle of the Five Armies met in de hoofrollen Hugo Weaving en Cate Blanchett is vanaf 10 december te zien in bioscoop De Nieuwe Kolk te Assen.