Hockey Interland Nederland – Nieuw-Zeeland naar Assen

Hockey Vereniging Assen haalt Interland Nederland – Nieuw-Zeeland naar Assen

DELEN
ASSEN – De Hockey Interland Nederland – Nieuw-Zeeland wordt op dinsdag 21 juni aanstaande in Assen gespeeld. De komst van het Nederlands Elftal en de 11 beste spelers uit Nieuw-Zeeland markeert de eerste Interland georganiseerd door Hockey Vereniging Assen in meer dan 30 jaar.

De oudste hockeyclub van Noord-Nederland is inmiddels aan de voorbereidingen begonnen voor de ontvangst van enkele duizenden hockeyfans op het twee jaar geleden betrokken hypermoderne complex aan de Mien Ruysweg.

Jan Jelsema, voorzitter van HVA:  “We zien het als een enorm compliment en eer dat de hockeybond ons heeft gevraagd een wedstrijd te organiseren. Twee jaar geleden zijn we verhuisd naar deze plek en het is een bevestiging dat de keuzes die we hebben gemaakt voor velden en accommodatie passen bij het hockey van vandaag de dag in het algemeen en bij het topsportklimaat van Assen en Drenthe. We hebben alles in huis om deze wedstrijd te faciliteren, en dat wat er niet is dat wordt door een groep enthousiaste vrijwilligers geregeld. Typisch HVA! We werken er met zijn allen keihard aan om in juni een paar duizend mensen te ontvangen op onze club. Het belooft een mooi evenement te worden dat samen met alle TT-activiteiten die week, Assen weer mooi op de sportieve kaart zet.

De Interland Nederland – Nieuw-Zeeland komt op een week na precies 30 jaar ná de laatste Interland in Assen. In 1986 maakt het herenhockeyteam van Pakistan een trainingsreis door Nederland waar zij op 27 juni van dat jaar spelen tegen Jong Oranje. De eerste heren hockey interland op Drentse bodem eindigde in  1-1.

HVA bestaat bijna 100 jaar (1919) en is daarmee de oudste hockeyvereniging van Noord-Nederland.  De laatste jaren maakt HVA een flinke groei door. De verhuizing in 2014 naar een hypermodern complex vlakbij de Asser wijk Kloosterveen aan de Rijksweg A28 heeft een enorme boost aan het ledental gegeven. Met drie hockeyvelden, waarvan één hightech waterveld, en een modern clubhuis is de oudste vereniging van Noord-Nederland klaar voor de toekomst.

De kaartverkoop voor de Hockey Interland start begin mei via de website. Een entreekaartje kost 10 Euro.


2Divorce Assen


Bowlen in Assen