Hoge precariobelasting TT week Assen maakt creatief

DELEN

Hoge precariobelasting TT week Assen maakt creatief

De hoge precariobelasting die de gemeente Assen horecaondernemers in rekening brengt tijdens de TT week heeft enkele horecaondernemers al aangezet tot ludieke acties.

Binnen terras Luifeltje
Het binnen terras van ‘t Nieuwe Luifeltje

De uitbater van ’t Nieuwe Luifeltje aan de Weiersstraat heeft dit jaar geen terras, biercarossel en raamverkoop tijdens de TT Speedweek “De gemeente rekent voor de TT week per vierkante meter terras maar liefst € 25,- en wij hebben 50m2 terras. Daarnaast moeten we voor plaatsing van een biercarrousel nog eens even € 1500,- betalen. Als we dan ook nog consumpties willen verkopen vanuit de zogeheten ‘raamverkoop’ brengt de gemeente nog even € 700,- in rekening”, aldus Wiegersma.

Wiegersma heeft daarom de buitenactiviteiten verplaatst naar binnen. “Ik heb een binnen terras gesitueerd en uiteraard zijn gasten welkom om daar aan te schuiven. Normaal betaal ik voor het gehele jaar zo’n € 650,- precariobelasting voor mijn terras, voor deze ene week moet ik € 3450,- betalen en daar pas ik voor”.

Wiegersma is niet de enige horecaondernemer in Assen die fel protesteert tegen de hoge precariobelasting van de gemeente Assen. Diverse terrassen zijn gehalveerd om de kosten te drukken en zelfs terrasstoelen worden te koop aangeboden.

© Foto(s): Nieuws in Assen