Holland, natuur in de Delta bioscoop De Nieuwe Kolk

DELEN

ASSEN – Na het grote succes van de natuurfilm De Nieuwe Wildernis werkten de makers van de film de afgelopen tijd aan het tweede deel van de trilogie: Holland – Natuur in de Delta. Deze film gaat op 24 september 2015 in première.

De zeearend strijkt neer in een hoge boom aan de rivier. Hier stroomt de bron van het leven voor alles wat de zeearend kent. Maar hij is hier al eeuwen niet geweest en herkent haar nauwelijks; alles is nu anders

Lang is de natuur de grootste kracht geweest in het deltagebied dat nu Nederland heet. We zien de ontwikkeling naar onze tijd, waarin we de natuur niet langer als vijand zien en zoeken naar manieren om haar immense creatieve kracht te benutten. De Hollandse natuur door de ogen van verrassende, kenmerkende dieren die de vruchtbare delta met ons bevolken.

Naast de zeearend is dat bijvoorbeeld de bever, net als ons barrières bouwend en geulen gravend tegen het water, maar ook de haas, het pimpernelblauwtje en de stekelbaars laten ons de dynamische wereld boven en onder water zien.

Deze prachtige Nederlandse natuurfilm is vanaf donderdag 24 september te zien in bioscoop De Nieuwe Kolk Assen

Met de stemmen van Carice van Houten en Bram van der Vlugt