Honden- katten vergiftiging Assen? Twee katten opgenomen

De politie adviseert honden- en kattenbezitters goed op te letten wat de hond eet op straat

DELEN
ASSEN – De afgelopen week zijn er in de lokale media berichten verschenen dat in een parkje in de wijk Peelo, ter hoogte van de ijsbaan, en in de wijk Kloosterveen stukjes kip en vlees verspreid lagen.

De waar zou mogelijk wel eens vergif kunnen bevatten, want een aantal honden en katten zouden na het eten van de waar ziek zijn geworden. Politiewoordvoerder Valkema liet onze redactie eerder weten: “De afgelopen periode zijn bij ons geen meldingen of aangiftes binnengekomen en daarom is er vooralsnog geen reden om een onderzoek te starten. Om een aangifte op te kunnen nemen, hebben we meer nodig dan een aangetroffen stuk vlees of kip. Bij een onderzoek gaat het natuurlijk altijd om wettig en overtuigend bewijs”.

Meldingen honden- katten vergiftiging Assen Dierenbescherming Drenthe

Ook bij de Dierenambulance en Dierenbescherming Drenthe zijn de afgelopen week ook geen meldingen binnen gekomen van vergiftigingen bij honden of katten: “Bij navraag binnen ons team werd duidelijk dat wij  geen enkele melding of vraag hieromtrent hebben binnen gekregen”, aldus Ineke Wildschut, Coördinator Dierenambulance Noord- en Midden Drenthe.

Katten in de opname Dierenkliniek Assen

Toch zijn er afgelopen weekend twee katten opgenomen bij Dierenkliniek Assen aan de Borgstee. “Het is moeilijk om aan te tonen dat het om vergiftiging gaat. Wij hebben momenteel twee katten in de opname waarvan niet duidelijk is wat ze precies hebben en er is een mogelijkheid van vergiftiging, maar dat kunnen we niet bevestigingen”, aldus een woordvoerder van de Dierenkliniek.

De politie adviseert honden- en kattenbezitters goed op te letten wat de hond eet op straat en de politie in te lichten als ze iets verdachts zien.


2Divorce Assen


Bowlen in Assen