Honderden kinderen oefenen voor het Sinterklaasfeest

DELEN

In samenwerking met het theater, de muziekvereniging, de ondernemers en de Sinterklaasvereniging oefenen honderden kinderen uit verschillende plaatsen al voor het Sinterklaasfeest. Zij gaan aan de slag met het lied ‘Ik heb een paard’ uit de voorstelling Winky!

Winky is gebaseerd op het beroemde verhaal van Tamara Bos Winky en het paard van Sinterklaas en de film Het paard van Sinterklaas.

Het verhaal van de voorstelling

Winky Wong woont op de Zeeweg bij de Dorpsstraat, waar haar vader een Chinees restaurant heeft. Winky houdt van paarden. Daarom gaat zij vaak langs bij de manege bij Oom Siem.

Winky wil heel graag een paard. Het allerliefste van de wereld. Maar paarden zijn duur. Dan vertelt de juf over Sinterklaas en dat je hem cadeautjes mag vragen. Dat komt goed uit..!

Eefje van Gorkum, bekend van Spangas, speelt Winky Wong. Het verhaal Winky wordt in de vorm van een prentenboek gebracht en is gebaseerd op het boek van Tamara Bos Winky en het paard van Sinterklaas, dat zij schreef in 2002. In 2005 kwam daar de film Het paard van Sinterklaas onder regie van Mischa Kamp. Tamara Bos kreeg een Gouden Kalf voor het scenario.

De voorstelling is zaterdag 29 november in Theater De Nieuwe Kolk in Assen