Hoogste punt herbouw zorgboerderij Ko-bus bereikt

DELEN

Assen – Evert en Rineke Koops, eigenaren van zorginstelling Ko-bus, vierden vrijdagmorgen samen met een groot aantal genodigden dat het hoogste punt is bereikt van de herbouw van hun zorgboerderij die begin dit jaar in vlammen op ging.

De feestelijke bijeenkomst begon bij de Drentse Golf en Country Club in Zeijerveen waar de genodigde onder het genot van een kop koffie met appelgebak door eigenaar Evert Koops welkom werden geheten. Onder de genodigden ouders van kinderen die door de brand noodgedwongen moesten verhuizen, mensen die bij de bouw betrokken zijn, wethouder Harmke Vlieg en twee brandweermannen die destijds bluswerkzaamheden verrichten.

Dankbaarheid
Koops blikte nog even terug op die catastrofale avond in januari van dit jaar. Dankbaarheid voerde de boventoon. Dankbaar voor de brandweer, dankbaar voor het meeleven van zoveel mensen en dankbaar voor de hulp die destijds van alle kanten werd aangeboden. ”Zonder al die mensen hadden we dit niet zo kunnen doen.”

Gevelsteen
Na zijn speech nodigde Koops de aanwezigen uit om de inbouw zijnde zorgboerderij te bezichtigen waar de bouwers voor Evert en Rineke Koops een verrassing in petto hadden: een gevelsteen met de vermelding van ‘Ko-bus’ aangevuld met de namen Evert en Rineke Koops.

Foto: Maurice Vos

Energie neutraal
De nieuwe zorgboerderij wordt energie neutraal gebouwd en biedt straks weer plaats aan de acht bewoners die nu nog elders zijn gehuisvest. Daarnaast komt er ook weer dagopvang in de boerderij en komen er logeermogelijkheden. De zorgboerderij wordt net zo groot als voorheen maar doordat Evert en Rineke niet meer op de boerderij wonen is die ruimte beschikbaar en krijgt elke groep een eigen woonruimte, waar voorheen slechts een ruimte beschikbaar was. De verwachting is dat de nieuwbouw in juni 2019 klaar is.