Hooikoortsklachten nemen toe met uitbreken lente

Veel mensen krijgen hooikoortsklachten van o.a. het sterk allergene berkenpollen

DELEN
ASSEN – De komende dagen wordt het droger, zonniger en warmer, al blijven de nachten aanvankelijk fris met nachtvorst. Hooikoortsklachten nemen daardoor sterk toe, zeker wanneer de nachten ook flink zachter worden vanaf zondag.

De grootste boosdoener is het sterk allergene pollen van de berk, maar ook pollen van de hazelaar, populier, iep, wilg, cypres en es kunnen klachten veroorzaken.

De maand april gaat droog van start en bovendien schijnt de zon van tijd tot tijd. De nacht naar vrijdag en zaterdag is het fris met kans op nachtvorst, daarna wordt het ‘s nachts flink zachter. Ook de middagtemperatuur gaat omhoog, zondag kan het 20 graden worden in het binnenland! Ook volgende week blijft het de eerste dagen vrij warm lenteweer. Met genoeg vocht in de bodem is het groeizaam weer.

Hooikoorts

Slecht nieuws dus voor mensen, die last hebben van hooikoorts. De eerste pollen van de berk zijn al gesignaleerd en de hoeveelheid zal eind van de week sterk toenemen. Veel mensen krijgen hooikoortsklachten van het sterk allergene berkenpollen.

Verder zijn de els en de hazelaar nog niet uitgebloeid en kunnen nog steeds matig allergeen pollen verspreiden. Slechts bij enkele mensen kunnen hooikoortsklachten optreden door pollen van populieren, iepen, wilgen, cypressen en enkele essen.


2Divorce Assen


Bowlen in Assen