Mooie cheque voor Hospice Alteveer

DELEN

Assen – Zo’n 120 fietsers deden begin juni mee aan de jaarlijkse Drôme Tour, een zesdaags fietsevenement in Zuid-Frankrijk. Een deel van het inschrijfgeld en de opbrengst van sportmassages is geschonken aan Hospice Het Alteveer te Assen.

De Drôme Tour is kleinschalig en sfeervol. Er wordt gefietst onder het motto ‘voor elk wat wils en puur genieten’ in het autoluwe gebied rond de stad Nyons vanuit het fraai gelegen dorpje Saint Ferreol Trente Pas. Er zijn bekwame Nederlandse begeleiders, die het gebied goed kennen. La Drôme kenmerkt zich door een middelgebergte met talrijke uitdagende beklimmingen, afdalingen en indrukwekkende bergkloven.

Er wordt gefietst op afstanden van 40, 70 of 100 kilometer. Op de laatste dag kan worden gekozen voor de beklimming van de bekende Mont Ventoux of voor een vlakkere route.

Stichting Drôme Tour stelt voor 2017 en 2018 de netto-opbrengst beschikbaar aan Hospice Het Alteveer. Namens de stichting heeft Wim van de Kant de cheque met de opbrengst van dit jaar (€ 2.725,-) overhandigd aan Wim Bosch, penningmeester van de Vrienden van het Hospice.

Foto: Jan Kragt