‘In huis en hart’ zwervend door Drenthe

DELEN

ASSEN – Van 29 oktober tot en met 6 november is de week van de Pleegzorg. Tijdens deze actieweek zet Yorneo, organisatie voor jeugd en opvoedhulp in Drenthe, haar pleegouders in het zonnetje en vragen we aandacht voor het tekort aan pleegouders.

Het thema dit jaar is ‘SamSam voor Samira en Samuel,’ wat staat voor samenwerking en diversiteit. Samen met de gemeenten in Drenthe werken we aan sterke pleegzorg door in deze week het boek ‘In huis en hart’, geschreven door Tim de Jong, aan te bieden aan de burgemeesters en/of wethouders met de vraag deze door te geven en te laten zwerven in de regio.

Ruimte in je huis en hart?

Het boek ‘In huis en hart’ biedt je een kijkje in het leven van pleeggezinnen en pleegkinderen. Wat maken ze mee en hoe verrijkt pleegzorg hun leven? We hopen dat de verhalen de lezer inspireren om het pleegouderschap verder te verkennen. We vragen de lezer het boek na het lezen weer aan iemand anders door te geven. Op die manier draagt iedereen bij aan het onder de aandacht brengen van pleegzorg en de vraag naar pleeggezinnen. We volgen de boeken met een speciale Facebookcampagne.

Uitreiking door pleegouder aan burgemeester Out

Op maandag 31 oktober om 12.00 uur reikt Annemieke Smit, directeur bij Yorneo, samen met een pleegouder, het boek uit aan burgemeester Out van de gemeente Assen. Tijdens deze (besloten) bijeenkomst vragen we de burgemeester het exemplaar als eerste te lezen en weer door te geven.

Help je mee het boek door te geven?

Als je het boek in handen krijgt, help je het mee door te geven? Meer informatie vind je op onze Facebookpagina www.facebook.com/pleegouderworden of in het boek zelf.

Heb je interesse in pleegouder worden? Kijk voor meer informatie op www.pleegouderworden.nl en vraag een informatiepakket aan, meld je aan voor informatiebijeenkomst of neem direct contact met ons op via (0592) 367 970 of pleegzorg@yorneo.nl