Huis voorzien van een warme trui op Warme Truiendag

DELEN
Noabershop Assen brengt sociale ondernemers bij elkaar

ASSEN – Vandaag ( vrijdag 6 februari) is het weer Nationale Warme Truiendag. Op deze dag zetten we de verwarming een paar graden lager en trekken we een lekkere warme trui aan. Zo bespaart u veel energie zonder verlies van comfort. Elke graad dat u de verwarming lager zet levert 6% minder CO2 uitstoot op. Dus doet u ook mee?

Gemeente Assen en duurzaamheid

Meedoen aan de Warme Truiendag past bij alle maatregelen op het gebied van duurzaamheid die de gemeente Assen al neemt. Op diverse gebouwen liggen zonnepanelen en de gemeente stimuleert met gratis energieadvies inwoners om aan de slag te gaan met het isoleren van de eigen woning.

Huis- winkelpand inbreien op Warme Truiendag Assen

Huis voorzien van een warme trui op Warme Truiendag in Assen een ludieke breiactie: Zij gaan een huis voorzien van een warme trui. Dit is tegelijkertijd ook de aftrap van onze campagne Groen Drenthe Werkt, waarmee ze de nieuwe Provinciale bestuurders hopen te inspireren tot een groen bestuursprogramma (de Provinciale Staten verkiezingen zijn op 18 maart).

Van 14.30 uur tot en met 16.00 uur gaan ze met een grote groep bij de Noabershop aan de Rolderstraat beginnen met dit omvangrijke project. Als het lukt om op 18 maart het huis van een wollen trui te voorzien, dan verloten ze onder de deelnemers (iedereen die een stuk gebreide stof heeft bijgedragen) een isolatiepakket voor hun woning. Iedereen die mee wil breien, wordt hier van harte toe uitgenodigd.

De breisels kunnen ingeleverd worden aan de Hertenkamp 6 in Assen. De breiwerken moet uiterlijk op 18 maart worden ingeleverd.