Hulp niet welkom voor vluchtelingen in Assen

DELEN

ASSEN – Vorig weekend weigerde het COA een bus vol overgebleven luxe broodjes, beleg en fruit van ondernemers uit Rolde. Het eten was overgebleven na het grote dorpsontbijt tijdens de Roldermarkt. Het werd naar de TT Hall gebracht, maar daar was het niet welkom.

Maandagmiddag werd bij de TT Hall ook een aantal zakken met kleding waaronder veel sweaters, wintertruien en jassen van onder anderen Chasin, Le Coq Sportif en Adidas geweigerd. Een Assenaar kon onverrichter zake weer huiswaarts met de ‘hulpgoederen’ ook andere hulpinstanties boden geen oplossing.

“Onder het mom ‘Kom in actie voor vluchtelingen’: Even de kledingkast opruimen! Normaal gooi ik kleding weg in de kledingcontainer op de hoek van de straat, maar nu dacht ik het maar aan de vluchtelingen te geven in de TT Hall in Assen. Nou daar ben je met je spullen dus niet welkom. Dacht dat het COA, Vluchtelingen Werk en het Rode Kruis op hun website duidelijk hadden staan waar behoefte aan is…onder anderen winterkleding en jassen. Tja, dat zit er dus in ! Het Rode Kruis laat desgewenst weten….”U mag het inleveren bij een Welkom Winkel van het Rode Kruis” Er zijn drie inleverpunten in Nederland in Goes, Tilburg en Roermond ! Ehhh laat maar…gooi het wel gewoon weer in de container op de hoek !”

De kleding is overigens niet de container ingegaan, maar gedoneerd aan Stichting Geen Dak. Deze stichting verkoopt de kleding in haar kringloop winkel, waarna de opbrengst gedoneerd wordt aan Blessed Generation.