Humanitas verrast jongeren met autisme

DELEN
Humanitas verrast autistische jongeren met snoekentocht

ASSEN – Zes jongvolwassenen met een autisme spectrum stoornis uit Assen en omgeving beleefden zondag de dag van hun leven. Samen met de Citroën ID/DS Club Nederland maakten zij een toertocht door het Drentse en Friese land in een historische snoek.

Een optocht van zeven glimmende snoeken en een lelijke eend kronkelde over smalle landweggetjes, langs ooievaars en reeën en dwars door kleine dorpjes. De leden van de Citroën ID/DS Club Nederland lieten prachtige stukjes Nederland zien, terwijl onderweg veel over de karakteristieke ‘snoek’ van Citroën werd verteld.

Soosjetijd initiatief van Humanitas Assen

De deelnemende jongvolwassenen aan de tocht maken deel uit van vriendschapskring Soosjetijd. Dit initiatief van Humanitas Assen bestaat al vijf jaar en brengt jongvolwassenen met een autisme spectrum stoornis met elkaar in contact. Iedere twee weken doen zij een activiteit.

“Binnen Soosjetijd is ruimte voor meer jongvolwassenen met het autisme spectrum stoornis”, weet begeleider Marlon Busstra. “De groep bestaat op dit moment uit negen personen en we zouden het leuk vinden om enkele nieuwe deelnemers te vinden. Vier vrijwilligers organiseren samen met de deelnemers tweewekelijkse bijeenkomsten waarbij gezelligheid en vriendschap voorop staat.”

Meedoen aan Soosjetijd kan. Aanmelden is mogelijk via soosjetijd@hotmail.com.