Huub van der Lubbe opent Windows of my Eyes

DELEN
ASSEN – Vanavond zal Huub van der Lubbe de officiële opening verrichten van de overzichtstentoonstelling Window of my Eyes, 75 jaar Harry ‘Cuby’ Muskee, op de Brink in Assen.

Na de opening zal een keur van artiesten te zien zijn in de speciale tent die het Drents Museum heeft laten plaatsen op de Brink. Bijna 1000 gasten kunnen gaan genieten van diverse optredens zoals Eric Taylor, King of the World, Barrelhouse, Ralph de Jongh, Bertus Borgers, Hans Lafaille, Erwin Java, Herman Deinum, Tineke Schoemaker en Eelco Gelling.

Huub van der Lubbe

De Dijk zanger Huub van der Lubbe is inmiddels gearriveerd in Assen. Naast de officiële opening zal hij ook op het podium te zien zijn.

Window of my Eyes

Onder de titel Window of my eyes – genoemd naar de grootste hit van Cuby + Blizzards – wordt de bezoeker in de Abdijkerk meegenomen op reis door het leven van Muskee. In de expositie passeren zijn jeugd, zijn muziek, zijn optredens, zijn reizen, zijn Drenthe, belangrijke gebeurtenissen en personen in zijn leven en natuurlijk ook hoe hij in het leven stond, de revue. Ook zijn nog nooit vertoonde filmopnames, geluidsfragmenten, affiches, hoesontwerpen, elpees, singeltjes en andere Muskee-memorabilia te bewonderen. Albert Haar, bestuurslid van het C + B museum in Grolloo, treedt op als gastconservator van deze tentoonstelling.

Blues from Heaven

De Asser fotograaf Rudy Leukfeldt volgde Muskee vanaf het eerste begin. Uit zijn omvangrijke collectie is in samenwerking met het Drents Museum een selectie gemaakt. De fototentoonstelling Blues from Heaven – Harry Muskee door de lens van Rudy Leukfeldt is gelijktijdig met Window of my eyes te zien.

Samenwerking Bluesjaar 2016

De opening van de twee ‘Cuby’ tentoonstellingen op zaterdag 16 januari 2016 vormt de opmaat voor het bijzondere officiële Bluesjaar 2016 van de provincie Drenthe. Hiervoor werkt het Drents Museum onder meer samen met Marketing Drenthe, de Asser Blues Stichting, Het Cultureel Hart Assen en Theater De Nieuwe Kolk.

De tentoonstelling is te zien van 17 januari tot en met 17 april 2016.

Foto © M. Babtist – Spiegelgrafie


2Divorce Assen


Bowlen in Assen