ICO en Mijn Buurt Assen diepen verhalen op van bewoners uit wijk Lariks

DELEN

Assen – Verhalenkunstenaar Kaj van der Plas trekt op verzoek van het ICO en Mijn Buurt Assen (een samenwerking van de gemeente Assen, Vaart Welzijn en Actium) van december tot en met maart door de wijk Lariks om de bewoners over hun buurt te interviewen. In maart 2019 worden de verhalen gepresenteerd. Hoe? Dat maken de geïnterviewden zelf uit! Op www.schattenvanassen.nl verschijnen elke week nieuwe verhalen.

Laagdrempelige manier
Met dit project willen het ICO en Mijn Buurt Assen op een laagdrempelige manier in gesprek met bewoners. Is het een fijne wijk om in te wonen? Waarom zijn ze trots op hun buurt? Door met hen in gesprek te gaan over het verleden, het heden en de toekomst komen hun verhalen tot leven.

De bedoeling is om te laten zien hoe het wonen in deze wijk van Assen is en hoe de bewoners dit ervaren. Samen gaan wij op zoek naar oprechte verhalen. Bewoners denken samen met Kaj na over hoe zij hun verhalen willen presenteren. Het is een mooie manier om mensen elkaar te laten ontmoeten en gesprekken tussen bewoners tot stand te brengen.

Benieuwd naar de verhalen van de mensen in de wijk Lariks? Lees elke week mee op www.schattenvanassen.nl. In totaal komen hier zo’n 20 verhalen te staan. Op de website komt ook meer informatie over hoe we Lariks in maart 2019 in het zonnetje gaan zetten, en hoe we de verhalen ‘terug gaan geven’ aan de bewoners.

Heb je een vraag of een tip voor Kaj? Stuur een mailtje naar:
info@verbindenmetverhalen.nl.