IFA Podium met KersVers en Noordsterren

DELEN
ASSEN – Ook dit jaar biedt het IFA een podium aan opkomend vrouwelijk talent met de onderdelen KersVers en Noordsterren. Als festival wil het IFA talentontwikkeling regionaal, nationaal én internationaal stimuleren en daarmee een bijdrage leveren aan de vergroting van het netwerk van (inter)nationaal talent.

Naast werk van vrouwelijke filmmakers uit Nederland worden er daarom met ingang van deze editie in KersVers films vertoond uit een jaarlijks variërend land, dit jaar Duitsland.

KersVers

Ingezonden films zijn onder andere: ‘Spirit of a Dissection’, een potret van het Anatomisch Instituut in Halle waarin de bijzondere band tussen de anatomist en het menselijk lichaam wordt behandeld. ‘Nachtoord’, Moderne film noir over de bijzondere bezigheid van de introverte sleutelmaker Saïd die ’s nachts zijn troosteloze leven op ongewone wijze verrijking geeft. In de documantaire ‘Droomvergunning’ is  de 9-jarige Afghaanse Fayaz ondanks zijn onzekere bestaan als asielzoeker vastberaden om dierenverzorger te worden. De selectie van KersVers wordt vertoond in drie blokken, waarvan één blok uit een combinatie van Duitse en Nederlandse films bestaat. Er zullen filmmakers uit beide landen aanwezig zijn voor vraaggesprekken met het publiek. Kijk voor de complete filmblokken van KersVers op www.filmfestivalassen.nl.

KersVers blok 1 – Duitsland  – Zaterdag 12 maart, 15:45, zaal 4.
KersVers blok 2 – Nederland – Zaterdag 12 maart, 16:00, zaal 3.
KersVers blok 3 – NL & Duitsland  Zaterdag 12 maart, 19:00, zaal 3.

Noordsterren

Natuurlijk worden ook onze eigen sterren niet vergeten! Het onderdeel Noordsterren laat het mooiste werk zien van noordelijke filmmakers. Zo kun je kijken naar ‘Ritus’. Deze korte, magische film heeft op het internationaal 48 Hour Film Project-festival in Atlanta de ‘3rd Best Film Honorable Mention’ award gewonnen én is hij  geselecteerd voor het filmfestival van Cannes. In de korte documentaire ‘Love is everything’ deelt de charmante Amerikaanse Kathleen Deamer haar levensverhaal, observaties en de opmerkelijke keuzes die ze gemaakt heeft. Andere Noorsterfilms die men kan gaan kijken zijn: ‘Drie mensen vinden een auto’ van Max Lunter en ‘Gliese 58’ van Rianne Haak. Daarnaast zijn er meerdere films van talentvolle makers opgenomen als voorfilm in ons programma. De films van onze Noordsterren zijn te zien op zondag 13 maart vanaf 18:45 uur in zaal 3.

Internationaal Filmfestival Assen

Het IFA vindt dit jaar plaats in het weekend van 12 en 13 maart 2016 in De Nieuwe Kolk in Assen.


2Divorce Assen


Bowlen in Assen