IFA Trofee naar Hanna Verboom

DELEN
ASSEN – Ook dit jaar reikt het Internationaal Filmfestival Assen | Vrouw & Film (IFA) weer een trofee uit! De IFA Trofee is in 1990 in het leven geroepen voor vrouwen die zich verdienstelijk hebben gemaakt op het gebied van film.

Op zondag 13 maart wordt de trofee overhandigd aan Hanna Verboom – actrice, filmmaker en oprichtster van het online platform Cinetree.

Hanna Verboom – Cinetree

Volgens de organisatie van het IFA profileert Verboom zich met Cinetree niet alleen als slimme zakenvrouw, maar ook als iemand die hart voor film heeft. Cinetree is een video on demand platform dat art-house films op een laagdrempelige manier toegankelijk maakt voor een breed publiek. De dienst is ontstaan uit de persoonlijke behoefte van Verboom naar een platform waarop bijzondere films op een overzichtelijke manier worden aangeboden. Daaruit is een community van filmliefhebbers ontstaan dat elke maand geniet van kleinere, kwalitatief hoogstaande producties. Er is een aantal curatoren actief dat films aandraagt voor de leden van Cinetree, waaronder Carice van Houten, Martin Koolhoven en Ally Derks (IDFA). Bovendien wordt de volledige winst uit de verkoop van Cinetree abonnementen gebruikt om nieuwe speelfilms en documentaires te produceren.

Regiedebuut

Op het IFA is ook het regiedebuut van Verboom te zien, de korte film Alice. De film werd geselecteerd voor het filmfestival in Cannes en gaat over een vrouw wiens leven is vastgelopen, zowel in haar werk als in de liefde. In een poging haar leven weer wat spannender te maken, ontdekt Alice dat ze eerst wat van zichzelf moet geven voordat ze liefde kan ontvangen.

Het IFA vindt dit jaar plaats in het weekend van 12 en 13 maart 2016 in De Nieuwe Kolk in Assen. De uitreiking van de IFA Trofee vindt plaats op zondag 13 maart om 15:00 uur.


2Divorce Assen


Bowlen in Assen