Weet jij hoe krachtig en gevaarlijk illegaal vuurwerk kan zijn?

DELEN

ASSEN – Vuurwerk hoort bij de jaarwisseling. Helaas vallen er ook elk jaar ernstig gewonden en soms zelfs doden te betreuren door vuurwerk. Vaak doordat niet iedereen verantwoordelijk omgaat met vuurwerk of doordat het (meestal zware) vuurwerk illegaal en daardoor onveilig is.

Het zware knalvuurwerk veroorzaakt het meeste letsel en de meeste schade en overlast. De politie wil o.a. de online handel in illegaal vuurwerk terugdringen. Zodra de politie online handel in verboden vuurwerk tegenkomt, worden kopers en verkopers achterhaald en gaat de site op zwart. Een andere maatregel is het online frustreren van de handel in illegaal vuurwerk. In samenwerking met partners als Instagram en Facebook heeft de politie al meerdere websites en forums uit de lucht gehaald.

Waarschuwing van de politie

Weet jij hoe krachtig en gevaarlijk vuurwerk tegenwoordig kan zijn? Sommige stukken zwaar, illegaal vuurwerk zoals de Cobra8 zijn net zo krachtig en explosief als een aanvalsgranaat. Je kunt je waarschijnlijk wel voorstellen hoeveel schade het afsteken van zo’n stuk vuurwerk aanricht! Het vuurwerk is niet voor niets illegaal.

Raakt een politieagent gewond doordat jij zo’n stuk vuurwerk afsteekt? Dan doen wij altijd aangifte en kun je vervolgd worden voor poging tot zware mishandeling of poging tot doodslag. Daarnaast zorgt zulk geweld tegen politieagenten ervoor dat wij niet de hulp kunnen verlenen waarvoor wij ingezet worden. Dat wij geen hulp kunnen verlenen aan jou, jouw ouders, familie of vrienden die onze hulp nodig hebben. Was dat nou jouw bedoeling?