Ilse de Lange neemt in het geheim clip op bij KC Assen

DELEN

ASSEN – Juni 2015…de telefoon gaat bij Fiona Braams van Kynologenclub Assen en Omstreken. Set Vexy Productions aan de telefoon. Ze hebben een vraagje. Hebben op de website van de KC Assen gezien dat het clubgebouw en terrein ook verhuurd wordt. Ze willen graag een videoclip opnemen van een bekende Nederlandse band en of ze daarvoor ons terrein en gebouw mogen gebruiken.

Fiona denkt eerst dat ze voor de gek wordt gehouden omdat de naam Ilse de Lange valt, maar hoe verder het gesprek vordert, hoe meer ze toch gaat geloven dat Ilse de Lange met haar band “The Common Linnets” écht bij de KC Assen een videoclip, van hun binnenkort uit te brengen nieuwe singel, wil opnemen! En wie zegt daar nu nee tegen!? “Oh ja, we willen wel graag over twee weken komen, het duurt van 14.00 uur tot ver na middernacht, er gaat een kermis op het parkeerterrein gebouwd worden, het clubgebouw wordt kleed/make-up ruimte en als laatste, het is strikt geheim! Niemand mag weten wat er staat te gebeuren. “pottenkijkers” zijn zeer ongewenst en er mag niks via social media verspreid worden. Ook vanuit de KC mogen er maar een paar mensen aanwezig zijn voor hand- en spandiensten.”

Op 11 juli is het dan zo ver. Fiona en ik zijn al vroeg aanwezig zodat we iedereen op tijd kunnen ontvangen. Het is letterlijk een hele kermis. Vrachtwagens die net de bocht kunnen halen met hun aanhanger waarop onder andere een draaimolen wordt vervoerd, aggregaten die alles van stroom moeten voorzien, een rodeostier en een plaatselijke boer die een baal stro komt brengen. Rond een uur of 3 komt het productiebedrijf met al hun apparatuur en personeel het terrein op rijden en bouwt een mini kantine in het clubgebouw. Ook arriveren er twee visagistes, één voor Ilse en één voor de mannen, en twee stylistes met een aantal kledingrekken vol met kleding. Als een half uur later ook Ilse en haar mannen, JB Meijers, Matthew Crosby en Jake Etheridge, en haar vriend Bas Vergoossen, de drummer, arriveren, is het een drukte van jewelste.

Videoclip opgenomen bij KC Assen

De kermis wordt op het parkeerterrein opgebouwd terwijl Ilse uren stil zit omdat haar haar en make-up gedaan moet worden. De mannen lopen tussen het kleren passen door een beetje in om het clubgebouw gitaar te spelen. Tussendoor laten ze de door mij gebakken appeltaart met slagroom lekker smaken. Om 20.00 uur kunnen ze eindelijk echt aan de slag. Tientallen keren galmt het nummer “Hearts on Fire” over de parkeerplaats terwijl de band zich op alle attracties uitleeft. Het blijkt dat we de opname goed geheim hebben kunnen houden, want behalve de politie en een verdwaalde voorbijganger, komt er niemand de opnames verstoren. Uiteindelijk wordt er om 3.00 uur geroepen dat “het er op staat”!! We zijn klaar! Alhoewel……Nu kan het opruimen beginnen. Honderden lampjes uit hun fitting draaien, alle attracties weer in de vrachtwagens, de kantine weer helemaal opruimen….enz.

Het is 5.00 uur als ik onder mijn dekbed kruip. Buiten hoor ik de vogels fluiten omdat het al weer licht wordt. Gelukkig is het morgen zondag en kan ik uitslapen. Nu nog even dromen over wat een fantastische dag/nacht ik heb gehad. Wie had ooit gedacht dat een plek als “onze KC” gebruikt zou worden voor de opnames van een internationale videoclip en ook nog wat geld in de clubkas zou brengen!?

Bron – Foto: Corine Remmers – KC Assen