In het water gevallen Vaudeville Festival laat vrijwilligers vallen

DELEN

ASSEN – Op 16 augustus jongstleden werd voor het eerst in Assen het Vaudeville Festival gehouden. Een festival vol zang, kunst, dans, acrobatiek en sensualiteit voor het hele gezin.

Tientallen vrijwilligers hebben zich voor die dag ingezet om het festival in goede banen te leiden. Ondanks het slechte weer heeft iedereen zich die dag en in de voorbereidende fase voor de volle 100% gegeven. Uren lang achter elkaar door stonden zij paraat.

Voorafgaand aan het festival zijn er door de vrijwilligers contracten getekend over een vergoeding. Dit zou dan de week na het festival worden uitbetaald. Dit werd niet nagekomen en zou uiterlijk vrijdag de week erop gebeuren. Dit gebeurde weer niet en er werd door de organisatie aangegeven dat de financiën niet toereikend waren. Dit kwam voort het de slechte opkomst van het festival. De vrijwilligers moeten dus nog langer wachten op hun geld.

Het is contractueel vast gelegd dus bindend dat de organisatie moet betalen aan de vrijwilligers. Conform de wet is elk contract bindend, het is voorafgaand getekend.