Informatie bezoekers Assen Welkom Thuisstad

DELEN

Informatie bezoekers Assen Welkom Thuisstad

De gemeente Assen verwelkomt op 24 februari het Olympic TeamNL. Vanaf 15.45 uur begint op het podium aan de kop van de Vaart het programma rondom de huldiging.

Op maandagmiddag landt het Olympic TeamNL rond 16.00 uur op vliegveld Eelde. Het gezelschap rijdt dan via Vries naar Assen. De inhuldiging van de sporters is rond 17.20 uur. Daarvoor treden vanaf 15.45 uur diverse artiesten op. Mede door de geweldige prestaties van ons TeamNL in Sochi verwachten we dat het druk wordt. We raden iedereen aan om op tijd aanwezig te zijn.

Route van de bus

De bus met het Olympic TeamNL rijdt, onder voorbehoud dat het vliegtuig op tijd landt op Eelde (dan rijdt de bus over de A28), de volgende route:

Luchthaven Eelde

Machlaan

Burgemeester J.G. Legroweg

Groningerstraat

Asserstraat

Peelo

Groningerstraat

Het Kanaal

Weiersstraat

Alteveerstraat

Bereikbaarheid Assen

De gemeente adviseert zoveel mogelijk met het Openbaar Vervoer te komen of met de fiets. De kop van de Vaart, waar de huldiging plaats gaat vinden, is op loopafstand van het station Assen. Bezoekers die met de auto komen, kunnen parkeren in een van de parkeergarages in Assen, behalve in parkeergarage De Nieuwe Kolk. Deze is de hele dag gesloten. Tevens is de fietsenstalling De Nieuwe Kolk de hele dag gesloten.

Afsluiting AssenAfsluitingen:

Zowel tijdens de opbouwfase als ten tijde van het evenement gelden de volgende afsluitingen;

Vaart NZ: vanaf woensdag 19 februari geldt dat het eenrichtingsverkeer wordt opgeheven. Ten hoogte van De Nieuwe Kolk kunnen alleen fietsers en voetgangers passeren. Op maandag 24 februari worden fietsers ten hoogte van het fiets- bruggetje omgeleid. Als bewoner van de Vaart NZ kunt u altijd uw woning bereiken. Tot ongeveer 16.30 uur kunnen bewoners lopend via de Vaart NZ naar de kop van der Vaart. Tot 18.00 uur wordt dit tijdelijk afge- sloten in verband met de huldiging. Dan kan omgelopen worden via de Alteveerstraat.

Vaart ZZ: vanaf maandag 24 februari 12.00 uur tot ca. 20.00 uur is de Vaart ZZ vanaf de Witterbrug afgesloten voor alle verkeer. Dit geldt niet voor bewoners. Tot 12.00 uur kunt u via de Collardslaan uitrijden.

Collardslaan: vanaf maandag 24 februari 12.00 uur tot ca. 20.00 uur is de Collard- slaan komende vanaf de Vaart ZZ afgesloten voor het verkeer.

Weiersstraat: vanaf maandag 24 februari 07.00 tot ca. 20.00 uur is de Weiersstraat t.h.v. de Alteveerstraat afgesloten voor het verkeer. Tot 13.00 uur is bevoorrading mogelijk via de Weierspoort en via de Kerk- straat. Onze verkeersregelaars krijgen een duidelijke instructie mee voor het toelaten van omwonenden en andere belanghebbenden.

Parkeerverbod/ afsleepregeling:

Op 24 februari is een parkeerverbod ingesteld vanaf 07.00 tot 20.00 uur in de volgende straten;

• Collardslaan

• Weiersstraat

• Vaart ZZ vanaf de Gymnasiumstraat

• Vaart NZ vanaf 100 meter van De Nieuwe Kolk

Extra scherm

In verband met de verwachte drukte maandag, is besloten om voor De Nieuwe Kolk een extra scherm te plaatsen zodat iedereen kan meekijken naar het programma van de huldiging.

Samenwerking

De gemeente Assen werkt in dit project samen met Marketing Drenthe en Drenthe beweegt.