Informatieve bijeenkomst ‘Cardiologie en sport, sporten met hartklachten’

DELEN

Assen – Kun je sporten als je hartklachten hebt? Mag je het hart belasten na een hartziekte? Veel mensen die graag sporten zitten met deze en meer vragen als ze geconfronteerd zijn met hartklachten of een hartaandoening. Op maandag 8 april is er een voorlichtingsavond in het Wilhelmina ziekenhuis in Assen.

We kennen de voorbeelden uit het nieuws: topsporters die ineens neervallen. Hartproblemen. Betekent het, dat je met een hartziekte niet kunt sporten? En maakt het nog verschil of dat een aangeboren hartafwijking is of een hartziekte die later ontstaan is? Iemand die een hartziekte heeft en ook graag wil (blijven) sporten, heeft talloze vragen. Tijdens de voorlichtingsavond over sporten met hartklachten zullen een cardioloog, fysiotherapeut en ervaringsdeskundigen hier dieper op ingaan.

Sprekers
Sportcardioloog J.K. Jongman zal vertellen wat sportcardiologie inhoudt en in hoeverre het hart belastbaar is na een hartziekte. Een fysiotherapeut van het WZA geeft uitleg over de rol van fysiotherapie tijdens het hartrevalidatietraject waarin een patiënt begeleiding en adviezen op maat krijgt. Verder zullen twee ervaringsdeskundigen – een oud-marathonloper en een patiënt met een hartziekte- vertellen over hun ervaring met sporten.

Harteraad
In de pauze kunnen belangstellenden de informatiestands bezoeken van Harteraad en Hartrevalidatie. Natuurlijk is er ook gelegenheid om vragen te stellen.

Locatie
De voorlichtingsavond is op maandag 8 april van 19.30 tot 21.30 uur in het WZA. De zaal is vanaf 19.00 open. De toegang is gratis

Aanmelden
Via de website: Harteraad. Vol = vol!