Ingrid Faber nummer 1-positie in de Opzij Top 100

DELEN
Ingrid Faber nummer 1-positie in de Opzij Top 100

ASSEN – Ingrid Faber (47) is door tijdschrift Opzij uitgeroepen tot de machtigste vrouwelijke ondernemer van Nederland. De directeur van Faber Halbertsma Groep is nieuw binnengekomen in de Top 100 van het tijdschrift.
Met de Top 100 wil Opzij het onderwerp topvrouwen blijvend op de agenda zetten.

De Opzij Top 100 bestaat uit tien top-10 lijsten in verschillende categorieën. De redactie van Opzij raadpleegde ruim vijftig deskundigen. Er werd gekeken naar ‘absolute’ invloed, de macht die een functie met zich meedraagt, naar hoe ze die gebruiken en naar hoe zichtbaar de vrouwen zijn.

Uit de conceptlijsten stelde een jury de definitieve lijsten samen. Van alle tien categorieën werd een nummer 1 gekozen, en uit de nummers 1 een overall winnaar. Dit laatste is geworden Minister van Defensie Jeanine Hennis-Plasschaert.

Oordeel Opzij

Ingrid Faber (47) CEO Faber Halbertsma. Faber wil het familiebedrijf, dat pallets maakt en verhuurt, mooier achterlaten dan dat ze het kreeg. Dat doet ze; met een omzet van 255 miljoen en een marktaandeel van 40 procent. Een vrouw om in de gaten te houden, volgens deskundigen.