Inloopavond moskee Elmoslimien over aanslagen Nieuw Zeeland en Utrecht

DELEN

Assen – Op zondag 24 maart houdt Moskee Elmoslimien een inloopavond om te praten over de gebeurtenissen in Nieuw Zeeland, Utrecht en alle andere plekken op de wereld waar geweld slachtoffers maakt. Moskee Elmoslimien te Assen is zeer geschokt door de gebeurtenissen van de afgelopen dagen.

“We veroordelen al deze verschrikkelijke en barbaarse terroristische aanslagen ten zeerste. Maar ook alle andere vormen van geweld. Ons medeleven en solidariteit gaan dan ook uit naar alle slachtoffers en nabestaanden in Nieuw Zeeland, Utrecht en alle andere slachtoffers/nabestaanden elders in de wereld. Zoals we hebben gezien vindt terreur en geweld overal plaats. Daaruit kunnen we opmaken dat terreur en geweld geen afkomst, religie of plaats kent. Iedereen kan slachtoffer worden ongeacht wat voor religie of achtergrond je hebt.

Niet laten leiden door emoties
En daarom vergt het ook van ons allen de wil, inzet en motivatie om naar een oplossing te zoeken. Zeker in deze tijden waarin de polarisatie en verharding toeneemt in onze samenleving.
Bij deze willen we dan ook een oproep doen aan iedereen en vragen om je niet te laten leiden door emoties als boosheid, haat of angst. Deze emoties vertroebelen of schakelen het rationeel denken uit waardoor we dingen kunnen zeggen of doen met als gevolg dat de kloof tussen ons alleen maar groter wordt.

In plaats daarvan dienen we ons te laten leiden door respect, wederzijds begrip, goedheid, barmhartigheid en zachtmoedigheid dit zijn begrippen wanneer die geankerd zijn in onze samenleving we een mooie toekomst tegemoet zullen gaan. Haat, nijd, boosheid en alle andere negatieve emoties dienen niet geankerd te zijn in onze samenleving. Recent nog en het verleden hebben ons al vaak genoeg laten zien waar toe dat kan leiden.

Begrip en respect
Juist in deze moeilijke en donkere tijden dienen we begrip en respect en wederzijdse acceptatie voor elkaar te kweken en dat is alleen te bereiken door middel van ontmoeting en dialoog. Alleen hierdoor kan er onderling een band, begrip en respect worden gecreëerd. Langs elkaar heen leven of over elkaar praten maar nooit met elkaar resulteert alleen maar in een grotere kloof tussen elkaar. Met alle gevolgen van dien.

Betere toekomst
En daarom kondigen wij een inloopavond bij ons in de moskee aan. Bij deze is iedereen welkom om zo een steentje bij te dragen aan de oplossing en een betere toekomst. Dus iedereen die behoefte heeft aan een gesprek is welkom. Maar ook diegene die vragen hebben over de islam of mensen die nog nooit een moskee van binnen hebben gezien zijn van harte welkom.”

Inloopavond zondag 24 maart
De inloopavond zal plaats vinden op zondag 24 maart 2019. De inloopavond begint om 19:30 en eindigt om 21:00 uur. De moskee is gevestigd aan de Mr.Groen van Prinstererlaan 46 in Assen.