INretail: Gemeente Assen helpt binnenstad om zeep

Groen licht gemeenteraad voor outlet bij TT circuit heeft effect op hele noordelijke regio

DELEN
Op Assen stelt college vragen over leegstand binnenstad Assen
ASSEN – Doordat een raadsmeerderheid groen licht geeft voor een Factory Outlet Centre nabij het TT Circuit helpt de gemeenteraad van Assen haar eigen binnenstad om zeep, dat meldt INRetail.

De nu al enorme leegstand van 18% zal dramatisch stijgen en honderden banen gaan verloren. INretail vindt dat de provincie Drenthe moet ingrijpen, omdat het effect van de outlet de hele noordelijke regio treft.

Het is intriest dat de gemeenteraad van Assen heeft gestemd vóór de komst van een FOC bij het TT Circuit. Een kwart van de binnenstadwinkels komt leeg te staan voorspelt INretail. De leegstand is er nu al 18%. In andere stadskernen in ons land is dit gemiddeld 7,3%. De impact op de werkgelegenheid is enorm. Honderden banen gaan structureel verloren en de volgende generatie draagt nog steeds de last van deze historische vergissing. De hele noordelijke regio gaat de impact van deze fatale fout ervaren.

Verschuilen

De kogel is door de kerk. Na het college van burgemeester en wethouders geeft nu ook de gemeenteraad van Assen groen licht voor de komst van een Factory Outlet Center (FOC) nabij het TT circuit. De Assense politiek zich verschuilen achter de illusie dat de komst van een outlet de versterking van de binnenstad niet dwarsboomt. Het gemeentebestuur heeft met oogkleppen op besloten.

Onmogelijk

De lokale politici zadelen de binnenstad van Assen op met de onmogelijke opgave zichzelf overeind te houden. Zelfs meer dan dat: Ook de binnensteden en dorpskernen in de wijde omgeving gaan de effecten ondervinden. De 60 tot 80 winkelunits in de geplande outlet (en in een volgende fase nog eens 35) zullen vooral mode, schoenen en sportassortiment verkopen. Uitgerekend deze branches vormen de trekkers naar een binnenstad.

INretail knokt verder. De lobbyfocus ligt vanaf nu op de provinciale politiek die moet ingrijpen om te voorkomen dat niet alleen Assen, maar de hele noordelijke provincie met een enorm probleem te maken krijgt.


2Divorce Assen


Bowlen in Assen