Inschrijving Nieuwjaarsduik 2017 van start

DELEN

ASSEN – Fris het nieuwe jaar in ? Dat kan ! Voor de vijfde keer wordt in Assen een nieuwjaarsduik georganiseerd. Inschrijven kan vanaf nu.

Nieuwjaarsduiken zijn een traditie in binnen- en buitenland. De bekendste duik in Nederland is in Scheveningen. De Asser Duik bij de Baggelhuizerplas is inmiddels ook een terugkerend evenement geworden. Sinds dit jaar is de organisatie in handen van Luc Rengers en Henri Ploeg.

Aan de nieuwjaarsduik in Assen is een goed doel gekoppeld: KWF Kankerbestrijding. Inschrijven voor de duik kost slechts twee euro. Deze bijdrage kun je voldoen op de dag zelf. Je kunt je bovendien laten sponsoren door familie, kennissen of vrienden. Op de website is hiervoor een sponsorformulier te downloaden. De persoon die het meeste sponsorgeld weet binnen te slepen kan rekenen op een leuke prijs. Vind je het duiken in badpak/bikini/zwembroek te koud ? Of wil je ludiek het nieuwe jaar in ? Je mag ook verkleed komen. Voor de meest originele outfit is er tevens een prijs !

Het terrein is 1 januari geopend vanaf 13:15 uur. Na het inschrijven en de warming-up zal de duik starten om 14:00 uur.

Online inschrijven kan via de website van de Asserduik

Om op de hoogte te blijven van actuele informatie is aan de duik een speciale evenementenpagina via Facebook gekoppeld: Asser Nieuwjaarsduik 2017

Tekst en foto’s: M. Babtist