Insecten eten bij Dit is Bart primeur voor Assen

DELEN

Bij Dit is Bart kun je gezellig en lekker eten en drinken. Iedereen is welkom voor heerlijke Illy koffie, zelfgemaakt gebak, een smakelijke lunch, diner, borrel of high tea, maar sinds deze week heeft de uitbaatster van Dit is Bart haar menukaart uitgebreid met insecten en dat is voor de Drentse hoofdstad een primeur.

,,We hadden dit gezien op de horecavakbeurs en bij wijze van vernieuwing hebben we het nu op onze kaart staan. Wij maken ze klaar met een meelbeslag en chocolade dip en zo is het als insect al bijna niet meer te herkennen”, verteld Jovancka Homan van Dit is Bart. Of er in Assen vraag naar is ,,Nee…er is nog niemand die onze locusta’s (sprinkhanen) en krekels heeft geprobeerd, maar ik kan je vertellen dat het best lekker is”.

Hoge voedingswaarde en zeer gezond

Insecten zijn rijk aan eiwitten, bevatten essentiële vetzuren, ijzer en vitaminen. Qua voedingswaarde zijn ze vergelijkbaar met rund- en varkensvlees.

Insecten bevatten een eiwit dat bloeddruk verlagend werkt zonder bijwerkingen, iets waar de westerse wereld om staat te springen. Daarnaast staan de insecten ver van ons af, zodat ziektes niet overdraagbaar zijn op de mens, zoals bij varkens, koeien en schapen wel het geval is.