Instagram blokkeert account Politie Noord-Nederland

DELEN

Dinsdagavond 4 november is het net gelanceerde Instagram account van politie Noord-Nederland door Instagram geblokkeerd. Waarom Instagram dit deed is op dit moment nog niet bekend. De politie zoekt uit waarom Instragram de blokkering heeft opgelegd. Een dag eerder, op 3 november, startten vier politiemedewerkers op het account met een 12 weken durende pilot.

Afgelopen maandag werd het account opengesteld om mensen op een laagdrempelige manier een inkijkje te kunnen geven in diverse politiewerkzaamheden. De pilot startte succesvol; binnen een dag steeg het aantal volgers naar ruim 900. Ook de foto’s van motoragent Niels Hoogma werden gewaardeerd door het publiek.

Rond 23.15 uur dinsdagavond bleek dat het Instagram-account @PolitieNoordNL niet meer zichtbaar en vindbaar was op Instagram. Uit een melding aan de beheerders van het account bleek dat het account door Instagram geblokkeerd is.

Het projectteam social media dat de pilot begeleidt, zoekt uit wat de reden van de blokkering is. Het komt geregeld voor dat Instagram accounts blokkeert. In sommige gevallen blijkt dat Instagram accounts ten onrechte blokkeert. Het projectteam social media heeft contact gelegd met Instagram om het account opnieuw te laten inschakelen. Op dit moment is onduidelijk of dat lukt, maar de bedoeling is zeker dat de pilot met goed gevolg herstart wordt.