Internationaal Filmfestival Assen biedt filmtalenten podium

DELEN

ASSEN – Het Internationaal Filmfestival Assen | Vrouw & Film (IFA) nodigt voor haar programmaonderdelen Noordsterren en KersVers professionele filmmakers en aanstormend semiprofessioneel filmtalent uit om films in te zenden.

Voor Noordsterren is men op zoek naar mannelijke en vrouwelijke filmers uit de provincies Drenthe, Groningen en Friesland. Voor KersVers worden dit jaar naast Nederlandse ook vrouwelijke filmmakers uit België uitgenodigd. Voor beide onderdelen kunnen zowel documentaire- als fictiefilms met een korte of middellange speelduur geproduceerd tussen 1 januari 2015 en 31 december 2016 worden ingezonden. Meer informatie en een aanmeldingsformulier is te vinden op de website van het festival: www.filmfestivalassen.nl. Inzenden kan tot 11 januari.

Noordsterren

Het IFA is in 2016 begonnen met een jaarlijks podium voor opkomende Noord-Nederlandse filmmakers: Noordsterren. De organisatie van het festival tracht hiermee de ontwikkeling van filmtalent in Noord-Nederland te stimuleren en een bijdrage te leveren aan de vergroting van het netwerk van noordelijke filmmakers

KersVers

In 2015  is men begonnen met een jaarlijks podium voor opkomende vrouwelijke filmmakers: KersVers. Wegens het grote succes heeft KersVers met ingang van IFA 2016 een internationale focus gekregen, met een jaarlijks variërend land. Dit jaar selecteert men naast Nederlandse films ook films uit België. Het festival wil hiermee talentontwikkeling ook internationaal stimuleren en een bijdrage leveren aan de vergroting van het netwerk van (inter)nationaal talent.

IFA – Internationaal Filmfestival Assen

Het Internationaal Filmfestival Assen | Vrouw & Film is een ambitieus jaarlijks filmfestival dat plaatsvind in De Nieuwe Kolk in Assen. Het IFA wil de positie van vrouwen in de filmwereld versterken door vrouwelijk talent te stimuleren. Door te prikkelen met een artistiek uitdagend programma wil het IFA de ogen van de bezoeker openen voor maatschappelijk relevante thema’s waarin vrouwen centraal staan.