Internationaal Filmfestival Assen in De Nieuwe Kolk

DELEN

ASSEN – De 35e editie van het Assens filmfestival vindt plaats op 14 en 15 maart en speelt zich af in alle zalen van Bioscoop De Nieuwe Kolk.

Een tweedaags festival met internationale films en documentaires waarin vrouwen en hun verhaal een belangrijke rol vervullen. Met voorpremières, actuele thema’s, drama en humor.

Tijdens het festival zijn er diverse voorpremières, o.a. Geronimo, Kurai Kurai, Le Meraviglie en Les Combattants en internationale producties te zien, zoals My Beautiful Broken Brain, Waiting for August, Respire en Au fil d’ Ariane

Het festival biedt volop inspiratie en verdieping. Tijdens de twee dagen zijn bij veel films en documentaires  regisseurs en producenten aanwezig om een toelichting te geven op de film of documentaire.

Naast film is er ook ruimte voor muziek en kan er tijdens het festival een heerlijk hapje gegeten worden. Kortom een uniek gebeuren met een echte festivalbeleving.

Geronimo

Tijdens de 35ste editie ‘draait’ onder anderen de film ‘Geronimo’. Een levendige, muzikale film waarin de jonge opvoedster Geronimo de gespannen sfeer tussen de jongeren van de Saint-Pierre wijk tot bedaren probeert te brengen in het broeierige zuiden van Frankrijk. Wanneer de 16-jarige Nil Terzi gedwongen wordt om te trouwen met de oudere Tarik, rent ze weg met haar minnaar, Lucky Molina. De familie van Nil is op wraak belust en zet de achtervolging in.

Tot op het einde bouwt regisseur Tony Gatlif spanningen op vergelijkbaar met een moderne versie van Westside Story: vuurgevechten worden vervangen door muziek en danspartijen.

Internationaal Filmfestival Assen

Meer informatie en het volledige programma over het IFA Vrouw & Film vindt u op www.filmfestivalassen.nl