Randprogramma Internationaal Filmfestival Assen compleet

DELEN
ASSEN – Naast een filmprogramma bruist het Internationaal Filmfestival Assen | Vrouw & Film op 12 en 13 maart van een gevarieerd en verrassend randprogramma.

Muziek

Binnen én buiten De Nieuwe Kolk treden er verschillende (blues) bands op. In De Nieuwe Kolk staan Big Fish, Mary Confurius, Nathan Green, LGHTNNG, The Serenade Sisters en Raw and Acoustic. Ook bijzonder: Kinetophone. Deze populaire band uit Groningen begeleidt een tweetal ‘stomme films’ van Germaine Dulac – een unieke zintuigelijke ervaring.

Poëzie

Renée Luth en Irene Wiersma geven (gratis) poëzie workshops waar je U tegen zegt. Doe mee aan een workshop waarin film wordt gecombineerd met poëzie of een workshop die inzoomt op een moment waarop iemands leven voorgoed verandert. Laat je meevoeren in de wondere wereld van opborrelende woorden en ontdek dat iedere filmliefhebber kan dichten.

Huiskamerconcerten

In het Indonesisch restaurant Xapoe zijn op zaterdag en zondag huiskamerconcerten van Two Dollar Tuesday, Koude Kermis en Easterfield. Er is een speciaal Festivalmenu samengesteld en de gastheer ontvangt alle gasten met een drankje. Op de achtergrond spelen prachtige archiefbeelden in samenwerking met het Drents Archief. Reserveren is aan te raden.

Festivalontbijt

Op zondagochtend vult pianist Robert Bosscher de foyer met prachtige stukken. Robert heeft op verscheidene New York jazz podia gespeeld, zoals The Blue Note, The Zinc Bar en The Cutting Room. Op het festival zal hij bekende stukken spelen die hij naar eigen stijl heeft gearrangeerd. Daarbij zal hij ook werk van David Bowie en ‘Adios Nonino’ spelen, bekend van de huwelijksvoltrekking van (destijds) Prins Willem-Alexander en Máxima. Ondertussen staat er een luxe ontbijt klaar. Voor slechts €6,50 kan de bezoeker genieten van prachtige muziek en een goed ontbijt. Het ontbijt kan in combinatie met een filmarrangement geboekt worden met €1,50 korting op een film.

Drents Archief en het Drents Museum

Het Drents Archief is een nieuwe samenwerkingspartner. Hier zal op zondag om 16:00 uur ‘Symfonie voor de Veenkoloniën’ vertoond worden, een documentaire die onlangs de prijs voor Beste Groninger Film in de categorie non-fictie won op het IFFR in Groningen. In samenwerking met het Drents Museum loopt bovendien een kortingsactie. Bezoekers van diverse muziekfilms en de film Ixcanul ontvangen tegen inlevering van hun IFA bioscoopkaartje €3,- korting op de toegangsprijs van het museum.

Internationaal Filmfestival Assen

Het IFA vindt dit jaar plaats in het weekend van 12 en 13 maart 2016 in De Nieuwe Kolk in Assen. Kaarten voor het filmfestival zijn te koop via De Nieuwe Kolk.


2Divorce Assen


Bowlen in Assen