Interzorg Assen beste zorggroep van Nederland

DELEN

Het blijft awards regen voor Interzorg in Assen. Vorig jaar september wonnen ze al het Keurmerk Veilig Voedsel en donderdagmiddag kwamen daar maar liefst vier awards bij.

Interzorg in Assen is donderdagmiddag door Stichting Veiligvoedsel.nl uitgeroepen tot beste zorggroep van Nederland. De instelling scoorde de hoogste cijfers op het vlak van voedselveiligheid. Uit handen van meesterkok Angélique Schmeinck ontving de zorgorganisatie in totaal vier awards.

Het is niet eerder voorgekomen dat één organisatie zoveel awards in de wacht sleept, aldus directeur Gert-Jan Hemmers van Stichting Veiligvoedsel.nl. De award uitreiking vond plaats tijdens het jaarlijkse Nationaal Congres Veilig Voedsel 2015, dat werd georganiseerd door de Stichting Veiligvoedsel.nl. In totaal streden 549 zorglocaties en afdelingen mee in de race om een award.

Rapportcijfers Interzorg Assen

Interzorg voert de lijst aan van beste zorgafdeling en beste restaurant, en is daarnaast benoemd tot beste zorggroep van Nederlandse bodem. De zorgafdeling van de locatie Nieuw Graswijk, Huiskamer Kievit aan de Beilerstraat in Assen, kreeg een perfecte 10 als rapportcijfer, wat volgens Hemmers eveneens een unicum is in de historie van de awarduitreiking. Het restaurant ging met een 9,8 naar huis en de overkoepelende zorggroep met een 9,2. Ook ontving Interzorg een onderscheiding als beste nieuwkomer.

Hoog niveau

Doorslaggevende factoren waardoor Interzorg de award in de wacht sleepte, waren onder meer de kwaliteitsbewuste beleidsvoering, de hoge mate van betrokkenheid van medewerkers en het hoge niveau op het gebied van voedselveiligheid, aldus Hemmers. “De zorggroep staat open voor advies en verbetering en met elkaar weten mensen intern een hoog niveau te bereiken, doordat iedereen heel bewust met voedselveiligheid bezig is. Op die manier heeft het bewustzijn zich als een olievlek over de organisatie verspreid.” Hemmers refereert daarbij aan een recente verbouwing van een van de locaties van Interzorg. “Bij de bouw van de keuken is destijds al goed nagedacht over een slimme toepassing van de geldende HACCP-normen. Dan laat je als instelling gewoon heel duidelijk zien dat je weet waar je mee bezig bent.”

Verguld

Facilitair manager van Interzorg Elly van der Woude is zeer verguld met alle titels. “Met de titel ‘Beste zorggroep’ hebben we een fantastische beloning gekregen voor onze hele organisatie. Samen met de andere awards beschouwen we dit als een kroon op de inspanning van al onze medewerkers. Iedereen heeft er de afgelopen jaren keihard aan gewerkt om de voedselveiligheid op het huidige niveau te krijgen.”