Intocht Sinterklaas Assen ‘Kinderfeest’ !

DELEN

ASSEN – De intocht van Sinterklaas laat nog enkele weken op zich wachten. Waar de kinderen reikhalzend uit zullen kijken naar de cadeaus aan boord van Pakjesboot 12, het snoepgoed en hun Sinterklaas en Pieten, lijken de volwassenen zich vooral druk te maken over die ene discussie. Op iedere verjaardag of waar je dan ook bent of komt, steeds maar weer die ene vraag: zwart of niet?

En ook de pers belt bijna dagelijks. Interviews voor het Dagblad van het Noorden en het AD. Uitvoerig leg je het standpunt uit van de stichting (Stichting Sinterklaasintocht Assen) en dan toch woensdagmorgen opeens die kop in het Dagblad van het Noorden: “De Pieten in Assen blijven zwart

Ongeloof en veel onbegrip maken zich van ons meester. Worden we nu opeens in het hokje van voorstanders gedrukt?

Lieve mensen, bezoekers en deelnemers van de intocht in Assen….wij vieren een kinderfeest!

Een feest voor jong en oud. Dit doen wij al jaren. Met hart en ziel en ongelofelijk veel plezier en enthousiasme. Wij willen maar 1 ding en dat is dat de kinderen voor wie wij dit feest vieren en organiseren het ook nog snappen. Wij zijn niet tegen aanpassingen, maar wij streven wel naar zorgvuldigheid voor hen voor wie dit een belangrijk feest is: de kinderen! Ons standpunt is dan ook heel duidelijk: wij volgen de verhaallijn van het Sinterklaasjournaal van de NTR. Daar passen wij ons verhaal en daarmee dus ook de uiting van de piet op aan. Wij bekennen geen kleur, wij vieren een kinderfeest!

Het bestuur van de Stichting Sinterklaasintocht Assen.