Inval bij Nijboer Stables in kader van grootschalig onderzoek politie

DELEN

Assen – De politie heeft vanochtend twee mannen van 44 en 46 jaar uit Assen aangehouden in verband met een langlopend onderzoek naar witwassen, fraude en handelen in verdovende middelen. Eén van die invallen was bij Nijboer Stables aan de Witterweg in Assen.

De politie is op zoek naar goederen die in verband kunnen worden gebracht met hetgeen waarvoor de personen zijn aangehouden. Men zoekt administratie, gegevensdragers, contant geld en verdovende middelen. Aan de Witterweg bij Nijboer Stables is de politie nog steeds met tientallen auto’s aanwezig.

Eerder onderzoek
De twee verdachten uit Assen kwamen in 2016 en 2017 in beeld, maar er was nog onvoldoende bewijs om ze te vervolgen. De ingewonnen informatie maakte dat er een vervolgonderzoek werd ingesteld. Uit vervolgonderzoek in 2017 bleek dat de twee verdachten Assen onverklaarbaar vermogen hadden. Ze worden verdacht van witwassen, fraude en handel in verdovende middelen.

Totaal elf locaties
Het gehele onderzoek betreft in totaal panden; Assen (6), Roden (2), Steenwijk (1), Amstelveen (1)en Amsterdam (1). In Steenwijk betreft de inval een Tattooshop aan de Woldpromenade. Zonnestudio Ever Sun in Assen was ook één van de locaties waar de politie een inval heeft gedaan.

Voor meer informatie volg: @poldrenthe op Twitter.