Investeerders outlet bereid tot gesprek met MKB Assen

DELEN
Investeerders outlet bereid tot gesprek met MKB Assen

ASSEN – De mogelijke komst van een zogeheten Factory Outlet Center naar Assen heeft veel stof doen opwaaien in Assen. De gemeente Assen ondertekende twee weken geleden een intentieovereenkomst met de investeerders F.O.C. Assen B.V. om de mogelijkheden voor een Factory Outlet in Assen-Zuid te onderzoeken.

Met de bouw van de ‘Outlet’ is een investering van 40 miljoen euro gemoeid. Het F.O.C. biedt onderdak aan circa 200 winkels en als het Outlet Center er komt, schept het werkgelegenheid voor 350 a 500 mensen. De verwachting is dat het F.O.C. Assen jaarlijks zo’n 1,5 miljoen bezoekers uit binnen- en buitenland zal gaan trekken en een goede economische aanjager kan zijn voor Assen. Eerder liet Ben Kolff

“ Het onderzoek van Ecorys wijst ook uit dat wekelijks tussen de 1500 en 1750 mensen die het Outlet Center bezoeken ook een kijkje nemen in de Asser binnenstad. Het is zaak om daar zo slim mogelijk op in te spelen, hetgeen weer extra inkomsten kan genereren” Ben Kolff

van F.O.C. Assen B.V. aan onze redactie weten: ,,We brengen netto 70 miljoen omzet naar Assen. Van de geschatte 1,5 miljoen bezoekers zal ongetwijfeld een percentage Assen bezoeken en daarmee impulsen geven aan de binnenstad.”

Onderzoek

De gemeente Assen en de provincie Drenthe hebben samen een onderzoek laten uitvoeren door beleidsadviesbureau Ecorys uit Rotterdam. Uit dit onderzoek zou blijken dat winkels die mode, schoenen of sportartikelen verkopen op maximaal dertig minuten rijden van het centrum van Assen zo’n acht procent van hun omzet gaan inleveren.

“De komst van een outlet center zal merkbaar zijn voor winkeliers in het centrum van de stad. In welke mate zal nader onderzoek moeten uitwijzen. Maar Outlet Center en stadshart kunnen elkaar ook versterken. Het onderzoek van Ecorys wijst ook uit dat wekelijks tussen de 1500 en 1750 mensen die het Outlet Center bezoeken ook een kijkje nemen in de Asser binnenstad. Het is zaak om daar zo slim mogelijk op in te spelen, hetgeen weer extra inkomsten kan genereren”, zo laat Kolff weten aan Nieuws in Assen.

Vrees voor negatieve effecten

Ondernemers in de binnenstad van Assen vrezen voor de negatieve effecten van een ‘Outlet Center’ bij het TT Circuit. De Binnenstadsvereniging MKB Assen houdt op dinsdagavond 17 februari aanstaande in De Nieuwe Kolk een openbare discussieavond. Assen en de provincie staan positief tegenover de komst van een F.O.C. Of een afvaardiging van de gemeente Assen en de provincie Drenthe aanwezig zal zijn op 17 februari is niet bekend.

Ben Kolff van F.O.C. Assen B.V. laat ons na aanleiding van de bezorgdheid van het MKB Assen weten: ,,Bij de initiatiefnemers is zonder meer de bereidheid aanwezig om daarover met het MKB in gesprek te gaan.”