Is Assen ook voor u de Beste Binnenstad van Nederland

DELEN

Is Assen ook voor u de Beste Binnenstad van Nederland

Bijna on-Assens, is een veel gehoorde reactie van mensen die De Nieuwe Kolk of het vernieuwde Drents Museum voor het eerste zien. Het zijn twee stevige pijlers van de binnenstad die jaarlijks vele duizenden bezoekers trekken. Zij ontdekken dat Assen behalve een compleet cultureel aanbod, een levendig winkel- en uitgaanscentrum heeft.

Ondernemers, instellingen, inwoners en gemeente werken samen om het centrum nog aantrekkelijker te maken. Kern daarin is het behouden van bestaande waarden en uitbouwen van nieuwe kwaliteiten. Zo krijgt het gebied tussen Nieuwe Kolk en Museum een nieuwe impuls door het vormen van het cultureel hart.

Activiteiten en buitenkunst staan hier centraal. Groen in de binnenstad is een natuurlijk rustpunt. De nieuwe aanpak van Brink en Gouverneurstuin geven dat groen meer ruimte. De kwaliteiten van de binnenstad van Assen worden herkend. Onderzoek laat zien dat bezoekers ondanks de crisis de weg naar Assen blijven vinden. Vergeleken met twee jaar geleden is het aantal bezoekers van de binnenstad licht gestegen.

Ook maakt Assen dit jaar kans op de titel Beste Binnenstad. Samen met Delft, Veenendaal, Venlo en Zaandam is Assen genomineerd als beste binnenstad van Nederland in de categorie middelgrote steden. Op 21 november is bekend welke van deze vijf steden zich de komende twee jaar beste binnenstad van Nederland mag noemen. Vindt u ook dat Assen de Beste Binnenstad heeft? De gemeente Assen is benieuwd waarom u dat vindt.

Mail uw reactie naar de gemeente Assen ! info@assen.nl