Wat is het beste buurtinitiatief van Kern met Pit 2016 in onze provincie?

DELEN

ASSEN – Na een jaar lang van hard werken, kan het grote publiek meestemmen op de 9 deelnemers aan Kern met Pit 2016 in de provincie Drenthe.

Deze stemmen bepalen mee welke projecten er met de provinciale trofee én 1500 euro naar huis gaan tijdens de feestelijke bijeenkomst op 21 januari 2017. Stemmen kan tot en met 31 december 2016 via www.kernmetpit.nl.

Kern met Pit

Je ziet het steeds vaker: mensen die een droom hebben voor hun eigen buurt. Een gemeenschappelijke moestuin op een stuk braakliggend land, het opknappen van een dorpshuis, het aanleggen van een uitdagend schoolplein of het maken van een educatieve natuurroute voor de kleinsten uit de wijk. Door mee te doen aan Kern met Pit krijgen deze mensen praktische handvatten om aan de slag te gaan en hun droom binnen een jaar tijd te realiseren.

De 9 gerealiseerde dromen in Drenthe zijn:
 • Meer doen met openbaar groen bij obs Valkenhorst– Assen
 • Inrichten van een tuin voor bijen en vlinders – Buurtschap Holthe, Lieving en Makkum
 • Vernieuwen van keuken + sanitair in Dorpshuis ‘t Overschotje- Fluitenberg
 • Opknappen van een bestaande speeltuin – Fort
  Duurzame schuilplaats in het dorpsbos – Nieuwlande
 • Sport- en speelplein bij Dr. Nassau College en  obs De Hekakker– Norg
 • Natuurlijk schoolplein bij sws De Schans– Een
  Verbeteren leefomgeving voor ouderen bij Dorpshuis De Eekhof– Ekehaar
 • Het maken van een Social Sofa – Wijster

Kern met Pit stimuleert de betrokkenheid van burgers door ze te voorzien van informatie, praktische workshops en de begeleiding van vrijwillige adviseurs. Zo krijgen dromen steeds meer vorm en is realisatie binnen één jaar mogelijk. Als dat is gelukt, ontvangen de deelnemers het predicaat Kern met Pit en 1.000 euro, te besteden aan het project. Daarnaast reiken we extra geldprijzen uit aan de favorieten van het grote publiek. Daarvoor kan nu gestemd worden!

Sinds de start van Kern met Pit zijn er ruim 3000 lokale buurtprojecten gestart, opgebloeid en verankerd in de maatschappij. Door deel te nemen kunnen bewonersgroepen de kennis en het netwerk inzetten van KNHM (Koninklijke Nederlandsche Heidemaatschappij). Dat zorgt vaak voor een enorme boost: ineens is er iemand die kan adviseren bij een plan van aanpak of die een bouwtekening kan maken.