Is de Drentse bodem nog wel veilig?

DELEN

ASSEN – Is het nog wel veilig onder onze voeten? Over deze vraag wordt tijdens de Derde Dinsdag gesproken in Bibliotheek Assen. Een aflevering in samenwerking met stichting Co2ntramine over het gebruik van de Drentse bodem. De aardbevingen in het Noorden zorgen letterlijk voor veel opschudding.

Net als indertijd de plannen voor de opslag van CO2 in de noordelijke gasvelden en het inspuiten van afvalwater in lege gasvelden in Twente. Er wordt veel van de Drentse bodem gevraagd.

Al vanaf 1976 zijn er plannen om radioactief afval op te bergen in zoutkoepels. Ook zijn bijna lege Drentse gasvelden in beeld voor de opslag van CO2. In de omgeving van Norg is ondergronds gas opgeslagen. Wat zijn de gevolgen hiervan? Welke risico’s zijn er aan verbonden? Is het nog wel veilig onder onze voeten? Tijdens deze editie van de Derde Dinsdag brengt Stichting Co2ntramine in kaart welke gevaren we volgens hen lopen als inwoners van het Noorden, welke rol de overheid daar in vervult en wat we daar aan kunnen doen.

Locatie: Bibliotheek Assen
Datum: Dinsdag 20 oktober 2015
Tijd: 20.00 – 21.30 uur. Inloop vanaf 19.45 uur, om 20.00 uur start het programma
Entree: Gratis voor leden van Bibliotheek Assen, €5,00 voor niet leden.

Aanmelden? Klik hier !