Is Drenthe voor de fiets gemaakt, of de fiets voor Drenthe?

DELEN
ASSEN – Drenthe is de fietsprovincie bij uitstek en heeft niet voor niets de titel 5-sterren fietsprovincie gekregen! De komende jaren vormt de fiets een belangrijk speerpunt in Drenthe. We willen gezamenlijk zoveel mogelijk mensen op de fiets krijgen, van toeristen tot scholieren. De fiets moet het vervoersmiddel bij uitstek worden!

De fietsschool van Drenthe – “Wie wint de gouden fiets?”

Om de bovengenoemde reden is er een competitie gestart tussen de scholen van Drenthe. Wie wordt dé fietsschool van Drenthe? Sinds september 2015 zijn diverse scholen aan het strijden voor de titel fietsschool van Drenthe. Dit doen zij door middel van diverse activiteiten te organiseren en de bewijslast te uploaden op de website Op Fietse in Drenthe.

Meedoen?

De scholen die nog niet begonnen zijn om de fietsschool van 2015-2016 te worden hebben hiervoor nog de kans. De scholen hebben tot en met 31 mei 2016 de tijd om de fiets als vervoersmiddel te stimuleren. Na 31 mei 2016 is het niet meer mogelijk om de bewijslast te uploaden op de site. Doe nu mee! Stuur een e-mail naar Mieke Zijl (mzijl@sportdrenthe.nl) en u ontvangt meer informatie

Verkiezing

Uiteindelijk volgt de finale begin juli in de studio van RTV Drenthe (Assen). De jury bepaalt welke 3 scholen in aanmerking komen voor de titel. Op deze dag wordt uiteindelijk de provinciale winnaar bekend gemaakt en gehuldigd.

Waar kijkt de jury naar?

Diversiteit aan aanbod gericht op stimuleren van fietsgebruik op basis van de vastgestelde deelgebieden:

  • Fiets & Sport – bijvoorbeeld deelname van leerlingen aan Dikke bandenraces, clinics
  • Fiets & Vervoer – bijvoorbeeld bewijs dat veel kinderen op de fiets naar school gaan
  • Fiets & Verkeer – bijvoorbeeld deelname van de school aan het verkeersexamen
  • Fiets & Fun – bijvoorbeeld versierde fietsoptocht, versierde fietsenstalling
  • Fiets & Media – bijvoorbeeld leuke fiets filmpjes, foto’s. Drenthe gevoel/moment
  • Fiets & Bewustzijn – bijvoorbeeld enquête, quiz, local hero

Het is de bedoeling dat de school een zo uitgebreid mogelijk portfolio ontwikkeld, waarin zij laten zien dat fietsen in de breedste zin van het woord een belangrijk thema bij hun op school is.

Prijzen

Voor de winnende school is “de gouden fiets” te winnen. Alle deelnemende kinderen zullen een mooi aandenken ontvangen en de winnende school ontvangt naast “de gouden fiets” het predicaat ‘Fietsschool van Drenthe 2015-2016’.

Veilig Op Fietse: doe mee en krijg je eigen spot op tv

En er valt nog meer te winnen: de deelcampagne ‘Veilig Op Fietse’ geeft leerlingen de kans om met een eigen gemaakt spotje op tv te komen. Heb jij een veilig- fietsen- idee? Doe dan mee en kom met je spotje op tv! Hoe? Ga naar www.veiligopfietse.nl, en volg de instructies. Begin juli wordt bij RTV Drenthe bekend gemaakt welk spotje wint en uitzend klaar wordt gemaakt. Uiteraard worden de genomineerden uitgenodigd voor deze feestelijke bijeenkomst.

Op Fietse naar school, editie 2016-2017

Het goede nieuws is dat ‘Op Fietse naar school’ volgend schooljaar een vervolg krijgt. De scholen kunnen dus alvast nadenken hoe ze volgend jaar de felbegeerde titel ‘Fietsschool van Drenthe’ gaan winnen. Meer informatie volgt o.a. tijdens de grote finale.


2Divorce Assen


Bowlen in Assen