Jaarlijkse wc-papieractie Johannes Post Groep start zaterdag

DELEN

Assen – Op zaterdag 17 maart a.s. organiseert Scouting Johannes Post Groep weer de jaarlijkse wc-papieractie.

In diverse wijken in Assen gaat de scouting groep langs de deuren om goed en stevig wc papier te verkopen om hun financiële situatie gezond te houden, zodat zij de jeugdleden voldoende spel kunnen bieden en ook, als de samenleving daar om vraagt, een bijdrage kunnen leveren aan diverse activiteiten in en om Assen. Scouting krijgt geen subsidie, dus de opbrengst van de wc-papieractie kunnen ze goed gebruiken.

Bedrijven en particulieren die de Johannes Post Groep willen steunen kunnen ook via de website wc papier bestellen.

Kijkt u naar ze uit?

Foto: Lammert Aling

Aankoop eigen terrein
Tot plezier van velen is het troepgebouw aan de Houtlaan sinds 1967 de vaste uitvalsbasis van de Johannes Post Groep. Ze hopen dat dit in de toekomst zo blijft. Nu de pachttermijn van de grond onder en rond het gebouw verloopt, doet zich een unieke kans voor. Als scoutinggroep kunnen ze de grond voor een bijzonder schappelijke prijs kopen. Maar dat kunnen ze niet alleen en daarom nodigen ze u uit om symbolisch aandeelhouder te worden van een mooi stukje Amelterbos.

Waarom is dit zo belangrijk?
De JPG heeft in 1967 een pachtovereenkomst voor 50 jaar gesloten met de gemeente voor 2,50 gulden. Deze overeenkomst verloopt en na overleg met de gemeente Assen over een verlenging, bleek dat een nieuwe pachtovereenkomst voor een beduidend kortere periode zal zijn. Bovendien is deze honderden euro’s duurder. Deze pachtcanon zou niet op te vangen zijn in de begroting.

Daarnaast behoudt de gemeente het recht om een pachtovereenkomst, gedurende het contract, te beëindigen. Enkele jaren geleden had de gemeente het sterke voornemen de scoutinggroep te verhuizen naar een andere locatie, met als doel op het terrein woningen te laten bouwen. Een goede plek voor een nieuwe locatie werd niet gevonden, maar gelukkig kwam er uiteindelijk geen gedwongen verhuizing door de grote dip in de huizenmarkt destijds.

Stevig op eigen grond
Met bovenstaande in het achterhoofd, hebben ze de gemeente gevraagd of in plaats van pachten, het kopen van de grond een mogelijkheid is. Hierop is positief geantwoord. Voor een bedrag van € 30.000,- kunnen zij als groep de grond onder en rond het gebouw aankopen. Dit is een unieke kans voor ze om de toekomst van het gebouw te waarborgen.

Als scoutinggroep kunnen zij de kosten helaas niet alleen dragen. Daarom zullen er de komende tijd meerdere acties worden georganiseerd gericht op particulieren, fondsen en bedrijven om dit bedrag beschikbaar te krijgen.

U kunt de Johannes Post Groep steunen via deze link.

Tekst: Johannes Post Groep