Jaaroverzicht 2012 bibliotheek Assen

DELEN

Jaaroverzicht 2012 bibliotheek Assen

Met een digitaal jaarverslag, onder de titel “Jaaroverzicht2012”, blikt de Asser bibliotheek terug op het jaar 2012. Via de website Bibliotheek Assen is het vanaf vandaag voor iedereen te zien.

De kijker waant zich in een uitzending van de uitslagen van de tweede kamer verkiezingen door de NOS. Het jaaroverzicht brengt de positieve resultaten van de bibliotheek in beeld, met een volledig in eigen huis gemaakte productie.

hanneke-veen
Bibliotheek directeur Hanneke Veen

In het Jaaroverzicht 2012 blikt presentator Marc Veeningen vanuit Studio1C samen met bibliotheek directeur Hanneke Veen terug. Ze spreken over de ontwikkelingen die de Asser bibliotheek in het afgelopen jaar heeft doorgemaakt: van reorganisatie en verhuizing tot opening van de nieuwe bibliotheek en invoering van een nieuw concept.

Cabaretier Arno van der Heyden geeft een toelichting op de resultaten in het afgelopen jaar. Dit doet hij op de reusachtige touchwand in de bibliotheek in De Nieuwe Kolk. Met flitsende bewegingen brengt hij de cijfers op het scherm. Zo laat hij zien dat de bezoekersaantallen in de centrale vestiging van de Asser bibliotheek het afgelopen jaar met 10% zijn gestegen. Ook geeft hij een toelichting op de licht gedaalde ledenaantallen. Uiteraard sluit Arno positief af: met de gestegen uitleencijfers (in 2012 een stijging van 2% van het aantal uitleningen).

De wethouder van cultuur, Maurice Hoogeveen, geeft zijn commentaar op het afgelopen jaar in een ‘live’ verbinding: “Ik heb de wens dat de Asser bibliotheek blijvend voorop kan lopen in het land!, aldus de wethouder. De voorzitter van het bestuur van Stichting Bibliotheek Assen, Joost Hauer, sluit het jaaroverzicht af: “De Asser bibliotheek is een relevante samenwerkingspartner, zowel binnen als buiten De Nieuwe Kolk. We verwachten dat dit vele mooie resultaten zal opleveren”.