Jaarwisseling Assen relatief rustig verlopen

DELEN

Jaarwisseling Assen relatief rustig verlopen

De politie heeft tijdens de jaarwisseling in Noord-Nederland in totaal 57 mensen aangehouden voor uiteenlopende feiten. De meeste aanhoudingen werden verricht voor mishandeling, vernieling, belediging en bedreiging. De meeste arrestaties werden in Fryslân verricht. Daar werden 27 mensen aangehouden. Groningen en Drenthe volgden met respectievelijk 23 en 7 arrestaties.

In Assen werd aan de Pijlkruidstraat na het blussen van een brandje vuurwerk onder de auto van een brandweerman gegooid. Hij doet aangifte. Op het Rochtplein in Assen werden twee ruiten van een politieauto vernield, toen agenten de brandweer in de gelegenheid stelden een brandje te blussen.

Een 20-jarige man uit Assen is aangehouden omdat hij agenten belemmerden in hun werk. De agenten waren bezig een opstootje aan de Brinkstraat in Assen in de kiem te smoren. De man bemoeide zich hiermee en weigerde te vertrekken. Uiteindelijk is hij aangehouden.

Minder meldingen 0900-8844

Bij het Noordelijk Politie Servicecentrum zijn tijdens de jaarwisseling 2370 telefoontjes binnengekomen. Dit waren er 400 minder dan vorig jaar. Er kwamen voornamelijk meldingen binnen over vuurwerkoverlast en kleine brandjes. Ook werden er verzoeken gedaan om in contact te komen met de buurtagent.