Voorzitter Jacco Fluks van VVD Aa en Hunze treedt af

DELEN

Assen – Jacco Fluks, voorzitter van VVD Aa en Hunze, legt zijn functie in Mei van dit jaar neer. Dit maakt hij afgelopen vrijdag bekend tijdens de campagneborrel van de VVD in Rolde.

Plaats voor verjonging
Lijsttrekker van de VVD Aa en Hunze, Bas Luinge: “We gaan Jacco missen als voorzitter. Hij heeft de kar getrokken toen het nodig was en ervoor gezorgd dat er een mooie en evenwichtige kandidatenlijst is gekomen met plaats voor verjonging.”

Voorzitter lokale netwerk VVV Noord-Drenthe
Fluks is in november 2017 gekozen als nieuwe voorzitter van het lokale netwerk VVD Noord-Drenthe. Deze functie is niet te combineren met het voorzitterschap van de afdeling in Aa en Hunze. “Ik ben aangebleven als voorzitter van Aa en Hunze om de kandidaatstellingsprocedure tot het eind door te zien en heb zelf de uiteindelijke lijst met 15 kandidaten op 5 februari ingeleverd tijdens de dag van de kandidaatstelling. Onze campagne ben ik in september, tijdens de Roldermarkt, begonnen en zal de kandidaten bijstaan tot 21 Maart, waarbij ik hoop dat onze inzet bijdraagt aan een positieve uitslag voor de VVD” vertelde hij in zijn toespraak.

Netwerkpartij
In 2016 besloot de landelijke VVD om haar partij te veranderen naar een netwerk-partij, waarbij de oude afdelingen de samenwerking opzochten om een groter netwerk te vormen. Door Aa en Hunze werd de samenwerking gezocht met Tynaarlo, waarbij later Noordenveld zich aansloot en ontstond VVD Noord-Drenthe. Om deze fusie mogelijk te maken moest er voor elke gemeente een nieuw bestuur worden gevormd. Fluks werd verkozen als voorzitter. Nieuwe bestuursleden bleken moeilijk te vinden en dus heeft Fluks de gehele kandidaatstellingsprocedure zelf georganiseerd als zowel voorzitter en secretaris. Ook de campagne nam hij voor zijn rekening, waarbij hij later werd bijgestaan door Rick Meijer. Voor de kandidaatstellingscommissie kon hij rekenen op steun van enkele oudgedienden.

Nieuwe voorzitter
In mei zullen de leden een nieuwe voorzitter kiezen, tot die tijd blijft Fluks aan als voorzitter, want zo zegt hij zelf: “Ik treedt niet af voordat de nieuwe voorzitter is gekozen, maar ook daarna ben ik niet weg. Ondanks dat ik straks actief voorzitter van VVD Noord-Drenthe ben, blijf ik inwoner van Aa en Hunze en natuurlijk lid van de VVD Aa en Hunze.”

Tekst en foto: VVD Aa en Hunze