Jaguar R5 Formule 1 in actie tijdens Gamma Racing Day

DELEN
Jaguar R5 Formule 1 in actie tijdens Gamma Racing Day

ASSEN – Naast de Formule 1 demonstratie van Max Verstappen in komen er ook andere Formule 1 bolides naar het TT Circuit Assen. Zo komt Klaas Zwart met zijn Jaguar R5 in actie. Deze Formule 1 bolide uit 2004 is uitgerust met een Cosworth V10 motor en zal het publiek op de GAMMA Racing Day laten genieten van het unieke geluid van een Formule 1 bolide uit het V10 tijdperk.

De Jaguar R5 Formule 1 bolide deed zijn intrede in 2004 tijdens de GP van Australië. De auto werd gereden door Mark Webber en Christian Klein. Eigenaar van het Jaguar-team destijds was Ford. Zij lieten halverwege het GP seizoen in 2004 weten het F1 team te stoppen. Het team is daarna opgegaan in Red Bull Racing. Christian Klein bleef bij dit team en werd hiermee teamgenoot van David Coulthard. Mark Webber maakte de overstap naar het F1 team van Williams.

Formule 1 demo Max Verstappen

Op zaterdag 1 augustus staat de Formule 1-demonstratie van Max Verstappen met de RB8 in Scuderia Toro Rosso-kleurstelling gepland om 12.20 uur. Op zondag 2 augustus staat de eerste demo om 10.50 uur op het programma en de tweede om 13.20 uur.

Volg het laatste nieuws uit Assen en van de Gamma Racing Day 2015. Like Nieuws in Assen en blijf op de hoogte!