Jamsessies New Café Image krijgen vervolg in 2018

DELEN

Assen – Burgemeester Marco Out en nachtburgemeester Erwin – Zed Zeedy – Zijlstra openen aanstaande vrijdag, 26 januari, de nieuwe serie jamsessies bij New Café Image. New Café Image aan de Rolderstraat begon vorig jaar met het maandelijks organiseren van een jamsessie.

Maandelijkse jamsessie
Elke laatste vrijdag van de maand stond het podium open voor iedereen die zijn of haar muzikale kunsten wilde laten horen. “Ik wilde eerst kijken of het aan zou slaan”, vertelt barvrouw en organisator Carlijn Rhymer terugkijkend op vorig jaar. Het bleek een succes en dus besloot Rhymer dit jaar door te gaan met de maandelijkse jamsessie. “Ik kijk met heel veel plezier terug op de jamsessies van afgelopen jaar. We hebben veel verschillende muzikanten op het podium gehad die ook veel verschillende muziekstijlen speelden. Er is zelfs een bandje ontstaan uit de jamsessies. Ik heb heel veel zin om het dit jaar weer te doen.”

Traditie
Enthousiast vroeg Rhymer burgemeester Marco Out en nachtburgemeester Erwin – Zed Zeedy – Zijlstra om het nieuwe seizoen jamsessies te openen. Burgemeester Out hoefde daar niet lang over na te denken: “Meer muziek in de stad, wie wil dat nu niet? Assen heeft een traditie in het voortbrengen van goede muzikanten. Ik vind het mooi dat New Café Image een podium biedt voor nieuwe talenten!”

Ontwikkeling
Ook nachtburgemeester Zed Zeedy is enthousiast over het besluit van Rhymer om de jamsessies maandelijks te organiseren: “Een jamsessie zorgt voor ontwikkeling van muzikaal talent. Samen spelen met andere muzikanten, experimenteren en het publiek dat mee te laten beleven.”

Welkom
Ook dit jaar is elke laatste vrijdag van de maand het podium in New Café Image open voor alle muzikanten. “Ervaring of muziekstijl maakt niet uit”, zegt Rhymer, “Iedereen is welkom, ook als je niet in een band speelt. De geluidsversterking is goed geregeld en ook staat een complete backline, inclusief drumstel en gitaarversterkers, klaar voor de muzikanten.”

Solid Six
Elke jamsessie wordt geopend door een band of singer-songwriter die een kort optreden verzorgt. Als vrijdag de officiële opening door de burgemeesters is gedaan is het de beurt aan de Asser rockcoverband Solid Six om het publiek op te warmen én de muzikanten enthousiast te maken om na hen het podium te beklimmen.

De jamsessie begint vrijdag 26 januari om 21:00 uur.

Locatie
New Café Image
Rolderstraat 8a
9401AS Assen

Foto en tekst: Maurice Vos