Jan Eggens

DELEN

Jan Eggens

De TT staat weer voor de deur en met het oog op deze laatste zaterdag in juni zullen we regelmatig in “uitgelicht” een aantal bekende coureurs uit Assen en omgeving presenteren.

Jan EggensJan Eggens (1942 – Assen, 1 maart 2010) was als coureur actief in de 125cc wegraceklasse. Hij begon pas op 34-jarige leeftijd met de professionele racerij, maar behaalde ondanks zijn gevorderde leeftijd toch goede resultaten. Na te zijn begonnen op een Morbidelli, bouwde hij al snel eigenhandig een racemotor uit onderdelen van andere merken die hij als naam EGA (EGgens Assen) gaf. In 1985 behaalde hij met deze motor bij de TT de vijfde plaats en was daarmee beste Nederlander, een jaar later werd hij vijftiende tijdens de TT.

Jan Eggens was al ver in de vijftig toen hij besloot om te stoppen met de racerij. Hij was een begaafd technicus die een succesvol bedrijf in motorenrevisie opzette. Na zijn racecarrière heeft Jan veel rond gereisd. Zo bezocht Eggens samen met zijn vrouw onder meer Azie, Canada en Noord-, Midden en Zuid-Amerika.

Jan Eggens overleed ten gevolge van een val op de ijsbaan van Assen.