Jan Pieter van der Steen verzorgt lezing over dementie

DELEN

Assen – Bijna iedereen krijgt weleens te maken met dementie. Een ingrijpende ziekte waardoor iemand steeds meer het contact met de buitenwereld verliest. Specialist ouderengeneeskunde Jan Pieter van der Steen neemt u een avond lang mee in alle fasen van dementie en hoe u daar mee om kunnen gaan.

Deze lezing wordt aangeboden in het kader van het 50-jarig bestaan van woonzorgcentrum Arendshorst. De toegang is gratis.

Boek
Jan Pieter van der Steen heeft naast een brochure ook een boek geschreven; Dementie, achtergronden en praktijkervaring. Het boek is te bestellen via Uitgeverij Christofoor

Inhoudsomschrijving:
Om dementie beter te kunnen begrijpen wordt in het boek de lichamelijke ontwikkeling van het geheugen beschreven. Het wordt duidelijk dat het geheugen eerder een lichaamsgebonden en kosmisch geheugen is dan een hersengeheugen.
In de 2de druk, met toevoeging van twee hoofdstukken, wordt dieper ingegaan op de zin en het doel van het ouder worden, de kinderlijke ontwikkeling en de opbouw van de drie hiërarchische hersenlagen. Deze drie bouwstenen zorgen voor een beter begrip van de ziekte Alzheimer en de vier belevingsfasen (bedreigde-, verdwaalde, verborgen- en verzonken-fase) en maken de bijbehorende opdrachten voor de mens met dementie en zijn mantelzorger helder.

Lezing
De lezing wordt gehouden in de Maranathakerk aan de Nobellaan 140 in Assen.

Datum: woensdag 31 januari
Tijd: 20:00 uur (zaal open 19:30 uur)
Aanmelden: jsmit@accoladezorg.nl