Jan Ubels

DELEN

Jan Ubels

Als er iemand is die het sleutelen tot kunst heeft verheven, dan is het de in Assen geboren en getogen zijspancoureur Egbert Streuer. Deze super techneut begon zijn lange racecarrière met sleutelen aan brommers en maakte vervolgens via zijn plaatsgenoot Jan Ubels kennis met de motorsport.

Jan Ubels
Jan Ubels Foto: Drents Archief

Jan Ubels reed in 1976 voor het eerst mee in de 125 cc klasse in de TT van Assen op zijn eigengebouwde Buton racer. Hij verspeelde een vijfde plaats door een gebroken schakelpedaal. In 1976, 1977 en 1978 reed hij 25 grand prix voor het wereldkampioenschap in de 125 en 250 cc klasse.

TT Camping

50 Jaar geleden is de familie Ubels, wonende aan de Boskamp te Assen en dichtbij het TT circuit begonnen met een rijwielstalling en overnachtingen in het hooi. Na enkele jaren kwamen er steeds meer tenten en werd het hooi slapen langzamerhand afgeschaft. In de boerderij aan de Boskamp kon men broodjes, soep en koffie in de keuken bij moeder Ubels halen. Het bier werd vanuit de paardenstal geschonken. In de schuur speelden ter vermaak Grietje Ubels en Jantje van Veen op de accordeon. Op een gegeven moment groeide het festijn uit tot 5 campings die door de familie Ubels werden beheerd.

In verband met stadsuitbreiding en beëindiging van de race carrière van Jan werd de boerderij verlaten en nam zoon Jan de leiding van vader over op twee campings aan de Europaweg. Intussen is de Camping verplaatst van de Europaweg naar Graswijk in Assen. Deze camping is prachtig gelegen tussen het circuit en het centrum van de stad. De camping is omringd door water en bos.

Meer info over de camping van Jan Ubels, kijk op www.ttubels.nl