Jasper Iwema met wildcard aan de start 85ste Dutch TT Assen

DELEN

ASSEN – Er zal een Nederlandse troef aan de start verschijnen van 85ste Dutch TT. Jasper Iwema heeft een wildcard toegewezen gekregen. Dat heeft de FIM dinsdag aan motorsportbond KNMV bevestigd.

De 25-jarige coureur uit Hooghalen zal uitkomen in de Moto2-klasse die op zaterdag 27 juni op TT Circuit Assen wordt verreden. Iwema reageert uitgelaten op de kans om zich op wereldniveau te kunnen bewijzen. “Dit is helemaal super. Ik wil mijn sponsoren en alle mensen om mij heen bedanken voor deze mogelijkheid. Dit jaar zijn we een nieuwe uitdaging aangegaan in de vorm van het rijden van het EK Moto2 en dan wil je zo snel mogelijk terugkomen op WK-niveau. Om dan gelijk zal zo snel mee te kunnen doen is een stap in de goede richting. Nu moeten we hard aan de bak om straks competitief te kunnen zijn.”

Jasper Iwema

Jasper Iwema reed van 2009 tot en met 2013 als vaste rijder mee in het WK Moto3. In 2014 wist de Drent in eerste instantie geen zitje te veroveren, maar kwam hij na zijn sterke wildcardoptreden tijdens de Moto3-race van de Dutch TT in Assen (P12) in beeld bij het Franse CIP Moto3 Team voor wie hij vanaf de Grand Prix van Aragón het seizoen afmaakte. Dit jaar gooide Iwema het roer om en stapte hij over naar het EK Moto2 waar hij in dienst is van het Griful Team op een MVR Honda racet.

Foto © M. Babtist – Spiegelgrafie