Jasper Iwema nieuwe teammanager Pearle Gebben Racing Team

DELEN

Assen – Na twee seizoenen heeft Erik Hoekstra afscheid genomen als teammanager van het Pearle Gebben Racing Team. Het bestuur van Stichting Race Team Drenthe, die zijn oorsprong vindt tijdens de TT van 2015, stond voor de uitdaging om een waardige vervanger te vinden. Deze is gevonden in Jasper Iwema de oud GP rijder en een van de meest succesvolle Drenten in de wegracesport.

Enthousiast en gemotiveerd
Met de 28-jarige Iwema, die op dit moment ook actief is als begeleider van Scott Redding in de MotoGP, haalt de stichting een enthousiaste en uiterst gemotiveerde beginnend teammanager binnen.

Doelstelling
“De doelstelling van de stichting, om jonge race talenten te ondersteunen in alles wat bij de wegracesport komt kijken, is mij op het lijf geschreven. De successen die het Pearle Gebben Racing Team reeds heeft behaald en de ambitie om internationaal verder te gaan, en door te breken, past helemaal in mijn beleving van topsport.

Opleiding naar internationaal podium
Ik ga ervan uit dat ik mijn internationale race ervaring kan overdragen op de talenten die de stichting onder haar vleugels heeft. Daarnaast gaan we proberen meer en meer bedrijven met de stichting te verbinden. Op deze manier wordt de opleiding van jong racetalent naar een internationaal podium gewaarborgd” aldus een enthousiaste Iwema.